Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов се обяви за по-технократско

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов се обяви за по-технократско
Коментари Харесай

Христо Иванов се обяви за технократски кабинет без ярки политически фигури -

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов се разгласи за по-технократско държавно управление с небосвод на ръководство до 1 януари 2024 година в изявление за предаването на бТВ “Лице в лице ”. Според него ярките политически фигури би трябвало да създадат крачка настрана в името на значимите за България цели.

“Редно е да създадем един технократски кабинет, да не се опитваме да парцелираме и да превземаме територии, а да дадем път напред на хора, на които можем да имаме доверие. Призовавам да се фокусираме върху огромните задания и провокации, само че и върху огромните благоприятни условия пред България в идната година ”, съобщи той.

По-рано през днешния ден управлението на “Демократична България ” съобщи подготвеност да получи третия мандат за сформиране на държавно управление. “Ако мандатът бъде даден на “Демократична България ”, капиталът, с който ще влезем, е опцията да беседваме с всички някогашни сътрудници, изхождайки от един малко по-спокоен звук и по-нормални връзки. Трябва да се опитаме малко да успокоим топката ”, добави Иванов.

При приемането на трети мандат “Демократична България ” ще внесе декларация за гласоподаване в Народното събрание с национални цели, с цел да се ревизира дали има задоволително огромно болшинство за поддръжката им, разгласи Иванов.

“Ако се окаже инцидентно, че има подготвеност за избрани формулировки, тогава ще знаем, че усилието да бъде открито болшинство си коства. Мнозинство бихме търсили в границите на досегашните четири колегата, започвайки от “Продължаваме смяната ”. Моралното право остава тяхно ”, сподели той.

”Ще избегнем търсенето на поддръжка отвън до момента ръководещите обединения. Все още не можем да търсим поддръжка ГЕРБ, въпреки да се опитваме да наложим един по-диалогичен метод към тях в осъществяване на националните  цели ”, добави Иванов.

Христо Иванов съобщи, че България няма време за нови избори, тъй като следва да се подхващат решителни дейности по редица основни за страната цели като влизането в Шенген и еврозоната и за усвояването на средствата по Планата за възобновяване и резистентност.

Иванов счита, че България няма време за губене с цел да се оправи с енергийната рецесия, инфлацията и икономическите провокации. “В идната година можем да приключим интеграцията в НАТО и Европейски Съюз и да създадем стъките към дълготраен напредък към богатство, ” сподели Христо Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България ” съобщи, че в случай че е належащо, ще беседва с Тошко Йорданов и водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов. Според него е основно да се премине от междуличностни нападки към фокусиране върху целите на страната.

“С Тошко Йорданов от три Народното събрание имаме бурна история, само че може би съм си извлякъл уроци. Трябва да разделяме персоналната страст. Длъжни сме в името на вярата на хората да беседваме и ще беседваме, без значение от персоналните истории. Затова и със Слави Трифонов бих разговарял ”, сподели той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР