Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс държеше титлата на най-богатия човек

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс държеше титлата на най-богатия човек
Коментари Харесай

Колко печели Бил Гейтс на ден в сравнение със средностатистически човек?

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс държеше купата на най-богатия човек в света в продължение на 20 години, преди да бъде изпреварен от Джеф Безос.

Въпреки това той продължава да се класира измежду международния хайлайф във връзка с благосъстоянието. За да показа мащаба на положението му, Benzinga съпоставя приходите му с тези на елементарни хора.

Средностатистическият човек печели към 2,7 млн. $ през живота си, съгласно уеб страницата за кариерна информация Zippia. Гейтс печели близo четири пъти повече от тази сума за един ден.

Източниците се разграничават във връзка с точната сума, като съгласно един от тях дневните му доходи възлизат на към 10,95 милиона $. Друг оповестява по-нискo число - 7,6 милиона $ дневно.

Въпреки че милиардерът е прочут най-много като началник на Microsoft, той е натрупал положение, надхвърлящо цената на акциите му там. Източници настояват, че единствено към 12,5% от чистото му положение се дължи на софтуерната корпорация.

Въпреки че единствено дребна част от благосъстоянието му идва от Microsoft, тя остава основна част от финансовия му път. Откакто Гейтс и Пол Алън я основават през 1975 година, компанията господства на разнообразни софтуерни пазари, като до 2019 година доближава пазарна капитализация от над 1 трилион $.

Богатството му произтича и от вложения в недвижими парцели, в това число Xanadu 2.0 във Вашингтон на стойност 127 млн. $ и Rancho Paseana в Калифорния на стойност 18 млн. $. Инвестиционният гений на Гейтс се разгръща и посредством компанията му Cascade, която има дялове в първокласни хотели и други компании.

Колекцията от първокласни коли, частни самолети и творби на изкуството на Гейтс отразява разнообразните му ползи. Той е прочут и с филантропските си старания и ангажираност към световни дела, които поддържат начинания в региона на опазването на здравето, възобновимата сила и други

Голяма част от приходите на Гейтс отиват за благотворителни действия, основно посредством фондация " Бил и Мелинда Гейтс ". През 2023 година тя е отделила 8,3 милиарда $ за битка с бедността, заболяванията и неравенството. Целта на фондацията е да усили изплащаните суми до 9 милиарда $ до 2026 година.

През 2023 година Гейтс разшири капиталовия си портфейл, което демонстрира стратегически метод към ръководството на благосъстоянието. Той закупи дял от 3,76% в Heineken Holding NV, оценен на 939,87 млн. $. Тази инвестиция акцентира и ползите му отвън софтуерния бранш.

Гейтс е вложил и в земеделска земя, като има към 242 000 акра или почти 0,03% от цялата земеделска земя в Съединени американски щати. По време на сесията " Ask Me Anything " в Reddit, той съобщи, че посредством тези вложения цели да увеличи продуктивността и основаването на работни места.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР