Съобщението е на руското издание „Свободная пресса”. Да не казваме,

...
Съобщението е на руското издание „Свободная пресса”. Да не казваме,
Коментари Харесай

Путин организира среща в Кремъл на всички депутати

Съобщението е на съветското издание „ Свободная пресса”. Да не споделяме, че залата „ Свети Георги “ в Кремъл е малко известна на депутатите от Държавната дума – в нея се организират доста тържествени събития от народен мащаб. Обаче цялостният състав от депутати не е бил събран в никакъв случай преди този момент тук, което поражда догатки за някаква изключителна значимост, която президентът Владимир Путин ще им заяви. Като се има поради отминалата му среща с американския президент Джо Байдън, това в действителност може да е нещо сензационно. Съобщението е на съветското издание „ Свободная пресса”, представено от Actualno.

За тази среща, която е планувана за 13:00 часа на 21 юни 2021 година, подготовката е почнала от през вчерашния ден (сряда). Предпоставка за присъединяване на депутати в това събитие е тестването за коронавирусна зараза COVID-2019 по метода PCR и приемането на негативни резултати. Всички парламентаристи би трябвало да преминат проби три пъти - на 16, 18 и 20 юни (последният ден е неделя) в постройката на Държавната дума.

В деня на събитието чиновниците на Роспотребнадзор ще извършат термометрия на депутатите, а чиновниците на ФСО ще ревизират документите на всички, потвърждаващи присъединяване им в депутатския корпус. След това „ чистите “ парламентаристи, със наложително носене на защитни маски, ще бъдат докарани в Кремъл.

С ограниченията за сигурност, свързани с ковид, всичко наподобява разбираемо – Москва е залята от следващата вълна от инфекцията, а депутатите също така са обществени хора, поддържат връзка доста с електората, пътуват в близост страната и много постоянно се разболяват.

Тук въпросът е много по-различен: кое е най-важното нещо, което президентът може да им каже или може да изиска нещо? Могат да се одобряват няколко варианти.

Първата, като се вземат поради ограниченията за сигурност, подхванати с прекосяването на тестванията, е, че Владимир Путин ще разиска с депутатите въвеждането на всеобща карантина в цялата страна. И то толкоз строго, че в Русия ще би трябвало да се вкара военно състояние - с присъединяване на армията, Националната армия, ФСБ, полицията и други правоприлагащи органи. Самият Путин преди този момент беше изпълнен с оптимизъм по този въпрос.

„ Всичко минава и това ще мине. Страната ни е минала през съществени тествания нееднократно: и печенегите, и половците са я измъчвали - Русия се е справила с всички тях. Ще победим и тази коронавирусна зараза. Заедно ще преодолеем всичко “ - сподели Путин още предходната година.

Както демонстрира обаче историята, всички епидемии, които изтезаваха Русия дружно с половци и печенеги, започнаха без особена суматоха. Историята на Русия постоянно е била богата на несгоди - наподобява, че това е нейната орис. Не бяха спестени и всевъзможни заболявания, възходящи до мащабите на епидемии, които покосиха десетки и стотици хиляди хора. Така COVID-19 се прокрадна незабелязано, изначало някакъв неразбираем и въобще не плашещ, само че в този момент той вкара хората в карантинни къщи и гълтам всички безсистемно, както млади, по този начин и остарели.

Статистиката на Роспотребнадзор дава от ден на ден данни за заболеваемостта и тази " крива " непрестанно нараства. Като цяло не може да се изключи разновидността за предлагането на Путин към депутатите с искане да одобрят въвеждането на военно състояние в страната със строги карантинни ограничения, като това е много евентуално.

Какво друго може да адресира Владимир Путин към парламентаристите от първостепенно значение? Е, като втори вид, е въвеждането на съветски войски на територията на Украйна, по-специално в Донбас. Припомнете си, че на 1 март 2014 година, Съветът на федерацията се съгласи с въвеждането на войски на територията на Украйна (Крим), до момента в който обстановката там се възстановява. И въпреки всичко не може да бъде изключен разновидността за война с Украйна с въвеждането на войски в Донбас.

Възможно е Путин и Байдън да са се съгласили, че Москва може да употребява военна мощ. Вярно, тогава поражда въпросът - какво ще получи Вашингтон в подмяна? Или, може би, те са решили да разделят Украйна на половина, да речем, по Днепър?

В самата Украйна в действителност не имат вяра в съветската „ опасност “, само че приказват за това постоянно. Министърът на защитата на страната Таран неведнъж е заявявал, че „ той не отбелязва действителната подготовка на въоръжените сили на Руската федерация за въоръжена атака “.

В същото време той просто е задължен да разпалва пристрастености съгласно статута си и по някакъв метод би трябвало да се опълчи на евентуален зложелател. Говорейки с депутатите от Радата, той просто е задължен да успокои парламентаристите и в това време цялото население на страната по отношение на надеждната сигурност на Украйна.

Това се отнася и за неотдавнашното изказване на украинския президент Владимир Зеленски, че " Украинците в никакъв случай няма да простят на тези, които са им лишили полуостров Крим. " Щом няма да простят, значи ли, че след това ще отидат да си го лишават?

Може да се допусна, че Путин към този момент се е подсигурил и ще влезе първи в Украйна - с минимални загуби и за двете страни. По-скоро самият Киев може да загуби доста и то географски.

Въпреки че към този момент това са единствено догатки. Един тип гадаене на наслойка от кафе. С какво тъкмо Путин ще се обърне към депутатите, ще се разбере едвам в понеделник...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР