Съобщава се, че мерките на гръцкото правителство за справяне с

...
Съобщава се, че мерките на гръцкото правителство за справяне с
Коментари Харесай

Гърция с план за високите сметки за ток

Съобщава се, че ограниченията на гръцкото държавно управление за справяне с покачващите се цени на електрическата енергия са финализирани, като се чака министър председателят Кириакос Мицотакис, евентуално в четвъртък, да разгласи нов народен проект за подкрепяне на семействата и бизнеса за сметките за електричество, написа електронното англоезично издание на атинския вестник Катимерини.

Подробностите за ограниченията за поддръжка от страна на съответните министерства евентуално ще последват в петък, написа изданието, като се чака ограниченията да обзет всички консуматори, без критерии за приходи.

Помощта ще обхване и семействата, които употребяват над 300 киловатчаса на месец и които до момента не получаваха помощ, до момента в който всички бизнеси ще бъдат подпомагани, с акцент върху дребните и междинните предприятия.

Според отчетите проектът ще планува смесена система с таван на цените на едро и форма на субсидиране на сметките, с акцент върху най-уязвимите. Съобщава се, че проектът има водоравен темперамент. Целта е до края на годината да има пътна карта с наредба за шестмесечно удължение, в случай че високите цени на силата продължат и през 2023 година

" Времевият небосвод ще бъде много необятен ", сподели представителят на държавното управление Янис Ойконому, като акцентира, че " във връзка с ресурсите ще изчерпим всички благоприятни условия ".

Прогнозите демонстрират, че за една година ще са нужни към 5 милиарда евро, до момента в който първичният бюджет до края на годината ще бъде близо 2,5 милиарда евро.

Въздействието на инфлацията върху гръцката стопанска система и общество става все по-тежко, заяви вечра същото издание - семействата усещат спад в действителните си приходи и се опасяват от безработица и нов цикъл на криза, до момента в който фирмите следят спад в маржовете на облага заради увеличението на индустриалните и оперативните разноски и по-малки размери на продажби, написа " Катимерини ".

Минималната заплата в страната ще се увеличи с 50 евро, нараствайки от 663 на 713 евро. Това е второто нарастване от януари досега, като за последната година минималната заплата е повишена с 9,7%.

Решението идва на фона на растяща инфлация, която през март доближи 8,9% - най-високото равнище от 27 години. Цените на природния газ се покачиха с 68,3% на годишна база, а електрическата енергия се увеличи със 79,3%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР