Санкциите срещу Газпром Германия ще струват на германските данъкоплатци по

...
Санкциите срещу Газпром Германия ще струват на германските данъкоплатци по
Коментари Харесай

Санкциите срещу Газпром ще струват на германските данъкоплатци 5 млрд. евро годишно

Санкциите против " Газпром Германия " ще костват на немските данъкоплатци по 5 милиарда евро годишно - това пресметна министерството на стопанската система в Берлин.

Русия към този момент не доставя с газ дъщерната компания на " Газпром " - " Газпром Германия ", по тази причина се наложи Берлин да откри други източници на газ. Част от зародилите разноски по това ще бъдат набавени посредством данък върху енергийните източници и в последна сметка ще ги платят потребителите. Става дума за към 5 милиарда евро годишно, оповестява " Велт ам Зонтаг ".

Москва спря доставките към дъщерните компании на " Газпром " в Германия на 11 май с указ, откакто Берлин ги сложи под държавен надзор.

Германия би трябвало да замести съветския газ с различен - става дума за 10 милиона кубични метра дневно. Това значи натоварване на бюджета с 3,5 милиарда евро годишно.

Допълнително ще има разноски и за запълването на газовото вместилище в Реден, Долна Саксония. Там липсват 3,1 милиарда кубични метра газ, с цел да доближи той равнището, с което да е подсигурена зимата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР