Samsung Electronics заяви, че очаква печалбата на компанията за четвъртото

...
Samsung Electronics заяви, че очаква печалбата на компанията за четвъртото
Коментари Харесай

Samsung с нови планове за по-голям пазарен дял на фона на спад в печалбите

Samsung Electronics съобщи, че чака облагата на компанията за четвъртото тримесечие на 2022 година да се намали, защото главният ѝ бизнес с памет-чипове и смарт телефони е изправен пред внезапен спад в търсенето, написа MarketWatch.    Южнокорейският софтуерен колос предвижда спад с 69% на оперативната облага през тримесечието, приключващо на 31 декември, по отношение на миналата година - или до 4,3 трилиона вона (груб еквивалент на 3,4 милиарда долара).   Приходите за тримесечието октомври-декември се чака да намалеят на годишна база с 8,6% до 70 трилиона вона, споделиха от компанията.   Очакваните резултати на Samsung са надалеч под пазарните прогнози, показва MarketWatch.    Анализаторите, интервюирани от FactSet, чакаха Samsung да регистрира почти 7,1 трилиона вона оперативна облага и 73,1 трилиона вона доходи. Компанията би трябвало да регистрира цялостните си облаги по-късно този месец.

Макроикономическите провокации удариха мощно Samsung през миналата година, тъй като фирмите и потребителите ограничиха разноските за електроника след взрива на покупките през ранните стадии на пандемията. Това докара до внезапен спад в търсенето на продуктите на Samsung, най-големият производител на смарт телефони, тв приемници и полупроводници в света, разяснява Wall Street Journal.   Ръководителят на потребителските устройства на Samsung Electronics чака търсенето на технологии да остане постепенно, защото високата инфлация, възходящите лихвени проценти и мощният $ натежават върху продажбите, оповестява изданието.    Хан Чонг-Хи, вицепрезидент и съизпълнителен шеф на южнокорейската софтуерна компания, се надява актуалният спад в промишлеността, прекъснал рекордните облаги на Samsung, да стартира да се усъвършенства през втората половина на годината, добавя изданието.   Samsung възнамерява да преодолее актуалните провокации на пазара, като ускори интеграцията на обвързваните си хардуерни устройства – смарт телефони, умни часовници и други, със софтуерната си екосистема от приложения - област, в която все още изостава от съперници като Apple.

„ Кризата нормално основава нова опция. Когато всичко е устойчиво, е мъчно да разклатиш пазарния ред “, споделя Хан пред Wall Street Journal в първото си медийно изявление, откогато зае позициите вицепрезидент и съизпълнителен шеф преди 14 месеца.   Samsung сътвори нов екип, обединяващ служители от всяко продуктово звено, с цел да работи за възстановяване на преживяването на потребителите, споделя още Хан. Офисът на екипа включва стаи, имитиращи действителни домове и други пространства, където обвързваните устройства се тестват и създават в доста сюжети.   Целта е устройствата на Samsung и неговите партньорски марки да работят по допустимо най-безпроблемния метод - с това компанията се стреми да усили потребителското търсене и лоялността към своята гама от смарт телефони, тв приемници и други уреди.   Анализаторите споделят, че разграничаването на смарт телефоните на другите производители единствено посредством нови функционалности на устройството и и по-добри спецификации е все по-трудно. Това покачва цената на консолидираното на голям брой устройства и услуги, които уголемяват потребителското преживяване, разяснява WSJ.

През последните години Samsung се бори против съперника си Apple, с цел да отбрани своя дял от пазара на първокласни смарт телефони, където се генерират по-голямата част от облагите на промишлеността. Apple обаче съумя да построи извънредна екосистема от свързани артикули и услуги, която оказва помощ за привличането на нови консуматори и форсира задържането на клиенти.   Ако Samsung успее да създаде сходна на Apple екосистема от добре свързани устройства и услуги, това може да удвои маржа на облагата от потребителските софтуерни бизнеси на компанията в дълготраен проект, написа още WSJ, цитирайки пазарни специалисти.    Днес Samsung е водач на международния пазар на смарт телефони във връзка с общите доставки, само че Apple господства на първокласния пазар. През последните две години пазарният дял на Apple при смарт телефоните на цена над $600 се е повишил с почти 10 процентни пункта до 77% към 2022 година, до момента в който делът на Samsung е намалял с към 5 процентни пункта до 16%, съгласно компанията за проучване на софтуерния пазар Counterpoint Research.   Samsung също по този начин е изправена пред интензивната конкуренция от страна на китайските производители на смарт телефони, чиито устройства превзеха потребителите от невисок и междинен клас. Глобалният действен марж на облагата от смарт телефоните на Samsung се е свил през последното десетилетие от 23% на 10%, значително заради конкурентния напън от страна на китайските марки, съгласно TechInsights.
 

Докато геополитическата неустановеност и локдауните поради Covid-19 в Китай нарушиха веригите за доставки за световни производители като Apple, Samsung остава устойчива, акцентира Хан. Компанията промени логистичните направления, с цел да подсигурява, че фабриката в Мексико, която преди този момент произвеждаше единствено артикули за пазара на Съединени американски щати, ще може да доставя артикули в Европа, когато е належащо.   Фабриките на Samsung са разпръснати на голям брой места, с четири съществени индустриални обекта за смарт телефони в Южна Корея, Виетнам, Индия и Бразилия. Компанията има заводи за домашен уреди в 10 места по света.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР