Самолет на американската авиокомпания Аляска еърлайнс със 177 души на

...
Самолет на американската авиокомпания Аляска еърлайнс със 177 души на
Коментари Харесай

Самолет със 177 души на бода извърши аварийно кацане в САЩ заради изхвръкнал прозорец

Самолет на американската самолетна компания " Аляска еърлайнс " със 177 души на боцкам извърши спешно кацане в Орегон, в Северозападната част на Съединени американски щати, откакто пасажери подадоха сигнал, че прозорец в самолета се е откъртил и " изхвръкнал " при излитането на машината, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на авиопревозвача.

Самолетът изхвърчал от интернационалното летище в Портланд към 17 ч. локално време през вчерашния ден (1 ч. по Гринуич днес), преди да се върне назад на летището, откакто екипажът подал сигнал за проблем на борда, обвързван с разхерметизиране и загуба на налягане.

Кадри, публикувани в обществените мрежи, демонстрират вътрешността на машината, с изчезналия прозорец и с кислородни маски, спуснати от тавана. Един от пасажерите - Кайл Ринкър, описа пред Си Ен Ен, че прозорецът се е откъртил тъкмо след излитането на машината, написа Българска телеграфна агенция.

Авиокомпанията, Федералната организация за гражданско въздухоплаване и Националното бюро за транспортна сигурност споделиха, че проверяват случая.

Авиокомпанията сподели, че този вид произшествия е необичаен само че личният състав е квалифициран за тях и по какъв начин да ги овладява изцяло безвредно.

Самолетът е трябвало да кацне по разписание в Онтарио в щата Калифорния. Машината е била сертифицирана през октомври. Компанията, производител на самолета - Боинг, съобщи, че събира информации по случая и че неин проверяващ екип е разполагаем на следователите, които ревизират случая.

" Аляска еърлайнс " разгласи, че стопира от полети машините си Боинг 737-9 след случая, станал точно с една от тях.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР