Само за броени часове криминалисти от Областната дирекция на МВР

...
Само за броени часове криминалисти от Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Румънци ограбиха свои сънародници в село Строево

Само за броени часове криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив разкриха причинители на дръзновен обир

Това оповестиха от пресцентъра на полицията в града.

Към 4 часа на 17 юни в Районното ръководство на село Труд постъпило позвъняване от гражданин на Строево, който съобщил, че пред адреса му двама румънски жители били ограбени, след нанесен им побой.

Сформираният неотложно екип от проверяващи от районното ръководство и от отдел „ Криминална полиция “ открили, че пострадалите пристигнали в страната с желание да купуват череши. В деня на случая за малко спрели за отдих с товарния си автомобил в село Строево. Докато бил в багажното поделение, единият от тях бил атакуван от двама маскирани, които го привели в безпомощно положение и му лишили чантичка с 8500 евро и 9000 леи, след което се отдръпнали в незнайна посока. Пострадалият бил превозен в болница за оказване на здравна помощ.

По "горещи следи " проверяващите достигнали до информацията, че нападателите – двама мъже и жена – на 34 години от Румъния, се придвижвали с лек автомобил с немска регистрация. Късно предната вечер колата влезнала у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе "Дунав мост ". Пак от там минала в Румъния рано сутринта, незабавно след грабежа.

Последвало оповестяването им за търсене и вследствие на дейната интервенция и подпомагане на чиновници от Дирекция "Международно оперативно съдействие " и още в същия ден те били арестувани от локалните управляващи. Жената е разпитана като очевидец и освободена.

В рамките на формираното досъдебно произвеждане Окръжна прокуратура – Пловдив е издала европейска заповед за арест за двамата мъже.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР