Само преди броени дни на 1 юни официално по целия

...
Само преди броени дни на 1 юни официално по целия
Коментари Харесай

Председателят на София прайд: Дискриминацията към ЛГБТ хората у нас е нестихваща

Само преди броени дни на 1 юни публично по целия свят стартира месецът на прайдовете. Някои компании отдавна са възприели това време на годината, за възможност да изразят поддръжката си и прогресивните си полезности по отношение на членовете на ЛГБТИ+ общността. Но се оказа, че тази година няма да е толкоз лесна.

През последните седмици две огромни марки в Съединени американски щати – супермаркетите Target и бирата Bud Light, бяха атакувани от десни медии и обществени платформи за относително дребни ЛГБТИ+ начинания, като партньорството на Bud Light в Instagram с транс инфлуенсър и линия артикули на Target със знамената на прайда.

Още един мотив да ви срещнем с този вид спорове в бизнеса стана и публикация на Washington Post от 1 юни, в която България беше подредена паралелно до Пакистан и няколко консервативни щата на Съединени американски щати, като страна, която през годината е направила законова стъпка към избора си да не поддържа ЛГБТИ+ общността в страната. Конкретният мотив е решения на Върховния съд на България през февруари, което не разрешава на хората да трансформират пола си по регистрация, предава бТВ.

По време на първия бизнес конгрес на „ София Прайд “ (Sofia Pride) се срещнахме със Симеон Василев, председател на „ София Прайд “ и фондация GLAS, с цел да се срещнем с проблемите на общността на работното място и фирмите, които подкрепят и одобряват като своя задача многообразието в екипите си и неналичието на дискриминация.

„ Две са сферите на работното място, на които ЛГБТИ+ хората срещат дискриминация: процесът по назначение на работа и самото работно място “, споделя Василев.

Той добавя, че поддръжката на бизнесите и фирмите в годините е повишено лавинообразно и до момента в който преди години „ София Прайд “ има 1 корпоративен спонсор, тази година в събитието се включват 20 разнообразни бизнеса.  

По негови думи политиката на фирмите за разнообразие на работното място е безпределно значима за това хората да бъдат признати и да осъществят капацитета си, а десетки проучвания демонстрират, че един бизнес, който приема разликите, в действителност е доста по-успешен.

„ Дискриминацията в България към ЛГБТИ+ хората е нестихваща през годините и за жал нямаме и политическа поддръжка, която идеята би трябвало да провокира през годините “, споделя още Василев.

За съответни актове на изложение на дискриминация на работното място Симеон схваща през платформата на фондация GLAS, като като че ли най-честите и дребните неща, които се натрупват, са свързани с вицове, смешки, волни или неволни, които някои мениджъри просто подценяват, а това води до овакантяване на скъпи фрагменти.

„ Един ден бихме се радвали да няма „ София Прайд “ и да сме постигнали цялостно тъждество. Включване на хората, приемане, да виждаме двама мъже, умерено хванати за ръце на улицата, само че дотогава имаме доста работа “, прибавя той.

Симеон не крие, че се възхищава извънредно доста на хората от бизнеса, които не са от общността, само че одобряват идеята, а вдъхновящи за него са тези бизнес водачи, които осъзнават какъв брой значимо е да основат среда, в която всеки е себе си, като сътрудниците на Бизнес форума на София Прайд, като Financial Times, които по негови думи са същински визионери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР