Само половината хотели по морето работят, а отворените не генерират

...
Само половината хотели по морето работят, а отворените не генерират
Коментари Харесай

Само половината хотели по морето работят

Само половината хотели по морето работят, а отворените не генерират и минимална оперативна облага поради слабата си претовареност. Това разкри проф. Стоян Маринов - член на управителния съвет на Варненската туристическа камара в ефира на Българска национална телевизия.

Като съществени аргументи за решението да не възобновят работа това лято хотелиери показват несигурността по отношение на разпространяването на болестта, неналичието на клиенти, засилените санитарни ограничения и опцията да се наложи карантиниране на някого от личния състав. По думите на Маринов местата за настаняване, отворили порти за туристи през сезон 2020, са цялостни на едвам 20 до 50 %. Кризата в бранша обаче не е породена само от COVID-19.Сътресенията в сектора стартират още предходната година, когато банкрутира туроператорът " Томас Кук ".

" Някои хотели разчитат към края на юли да покачат заетостта си и по този метод да съумеят да минимизират загубите ", разяснява той. Според специалиста ползата през това лято е ориентиран основно към къщите за посетители, защото оферират повече персонално пространство.

По отношение на прилаганите от сектора ограничения, проф. Маринов разяснява, че е трябвало да има уеднаквяване, само че още при започване на сезона. " В момента всяка страна взема ограничения за безвредна почивка съгласно своите разбирания и благоприятни условия. ", заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР