Само пет дни след като Фабрицио Хохшилд Друмонд, специален съветник

...
Само пет дни след като Фабрицио Хохшилд Друмонд, специален съветник
Коментари Харесай

Politico: Сексуален тормоз и лобизъм за много пари в ООН

Само пет дни откакто Фабрицио Хохшилд Друмонд, специфичен консултант на генералния секретар на Организация на обединените нации, завоюва значимо предопределение за първи софтуерен делегат на Организацията на обединените народи, той бе изпратен в заплатен отпуск в очакване на следствие на обвинявания в тормоз на работното място против него.
Генералният секретар на Антониу Гутериш съобщи посредством своя представител, че за първи път е научил за изказванията, откакто към този момент е повишил Хохшилд. Но това не е първият път, когато неговият личен състав чува за обвиняванията.
Разследване на Politico по случая сочи, че най-малко един член от висшия личен състав на Гутериш е бил наясно, че следва да бъдат подадени публични тъжби против Хохшилд от една от някогашните му подчинени - повече от месец преди покачването му.
В имейл, прегледан от Politico, някогашен чиновник на Хохшилд търси съвет от член на кабинета на Гутериш за това по какъв начин да действа с жалбата.
Тази тъжба хвърля светлина върху събитията, довели до следствието на Хохшилд по обвинявания в дискриминация, тормоз на работното място, полов тормоз и корист с власт, съгласно документи, станали притежание на Politico.
За следствието против Хохшилд беше обявено за първи път на 27 януари. Доклад, който включва обширни изявленията с петима сегашни и някогашни чиновници на Организация на обединените нации, осветлява мотивацията на дамите, оплакали се от него. В разкази на разнообразни източници, които постоянно се припокриват, тези дами разказват тормоз от афектиран език, телефонни позвънявания в късните нощни часове и почивните дни и мнения от Хохшилд, съгласно които в кабинета му не се желае дамите служителки да забременяват.
В имейлите си Хохшилд отхвърля изказванията, само че отхвърля да разяснява, до момента в който тече следствието. Той назовава изказванията " неоснователни ".
Междувременно следствието на Politico откроява нов въпрос: Защо Гутериш е траял с покачването, когато някои от неговия екип са били към този момент осведомени с неприятностите, които предстоят?
Настоящите и някогашни чиновници на Организация на обединените нации споделят, че знаят отговора. Според тях в най-високите равнища на Организация на обединените нации има просвета на фаворизиране, при която авторитетни проникващи в структурите лица като Хохшилд напредват елементарно в кариерата, до момента в който хората, повдигащи въпроси за погрешно държание на работното място, не се възприемат толкоз съществено, колкото би трябвало.
През 2019 година всеки трети чиновник и реализатор в Организация на обединените нации декларира, че е бил подложен на полов тормоз през последните две години, съгласно изследване на организацията.
Чрез представител Гутериш съобщи, че приема въпроса съществено и че е работил неотложно, пускайки Хохшилд в отпуск, до момента в който въпросите за държанието му бъдат решени.
Но сегашни и някогашни чиновници, всички изказали се при изискване за анонимност, базирайки се на опасения за възмездие, споделиха, че времето за предприемане на дейности е изтекло.
" Това са неща, които подкопават доверието ", сподели един от чиновниците, които преди този момент са работили под управлението на Хохшилд и към този момент са напуснали Организация на обединените нации.
" Токсично работно място "
Статутът на Хохшилд в Организация на обединените нации като заместител общоприет секретар е подобен с този на държавен министър. Започва кариерата си през 1988 година, работейки за Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в Судан, а през годините е работил като мироопазващ представител на Организация на обединените нации и в разнообразни организации на организацията, в това число Програмата за развиване на Организация на обединените нации в Колумбия и Службата на висшия комисар за правата на индивида в Женева.
Преди да бъде нараснал на последната си работа, като координатор по честванията на 75-годишнината на Организация на обединените нации, Хохшилд работи в тясно съдействие с Гутериш като асистент общоприет секретар за стратегическа съгласуваност на 38-ия етаж в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк - същия етаж, на който работи генералният секретар Гутериш.
Няколко вътрешни представители на Организация на обединените нации споделиха, че институцията е обхваната от проблематично държание заради мачо просвета, която продължава да съществува, макар обществената изразителност по отношение на равенството сред половете и приобщаването.
Един от тях, който дефинира стила на ръководство на Хохшилд като " деморализиращ ", напомня приемането на текстове и имейли от него в среднощ и по празници за незабавна работа. " Той назова работата ми безполезна. Той сподели на хората, че работата им е отпадък ", сподели някогашният чиновник и добави, че се е очаквало да работят, до момента в който са били диагностицирани с COVID-19. Хора, които са работили с Хохшилд, споделят, че той е провеждал нападателни диалози по телефона.
Двама някогашни подчинени споделиха, че Хохшилд постоянно се майтапи с това, че на дамите в кабинета му не им е разрешено да забременяват или да се женят. На една от служителките му от женски пол е казано, че договорът й няма да бъде възобновен дни откакто тя оповестила, че е бременна, което заплашило достъпа й до здравни грижи и имиграционен статус.
Трима някогашни подчинени на Хохшилд подадоха жалбите си през декември 2020 година и началото на януари 2021 година Службата за вътрешен контрол на Организация на обединените нации (OIOS) стартира следствие и първоначално и средата на януари бяха извършени изявленията с жалбоподателите, съгласно хора с знания в следствието. След това, на 22 януари, в ход, който завари доста американски дипломати неподготвени, Гутериш разгласи, че е назначил Хохшилд като първия по рода си софтуерен делегат на Организация на обединените нации. На 27 януари Хохшилд бе пуснат в отпуск поради следствието.
Запитан дали генералният секретар е бил осведомен за жалбите, от кабинета му обявиха, че той е схванал едвам на 27 януари и по-късно е почнал следствие.
Лобизъм за милиони
За мнозина, следящи процеса на софтуерния делегат, номинацията на Хохшилд е шокираща. Самоописалият се като " новобранец " в портфолиото си в региона на технологиите чилийско-британският посланик е победил няколко високопоставени, движимости в региона на технологиите претенденти, номинирани от страните членки. Според двама някогашни чиновници и трима дипломати от Организация на обединените нации никой от тези претенденти не е бил интервюиран.
Голяма част от разочарованието към номинацията на Хохшилд се концентрира върху набирането на средства за новата роля. За разлика от други длъжности на Организация на обединените нации, финансирането на работата на софтуерния делегат не идва от общия бюджет на институцията, а само от дарения на страните членки. Този делегат е претрупан с осъществяването на цифровата стратегия на генералния секретар, фокусирана върху построяването на съгласуваност и интернационалното съдействие. Работата по софтуерните начинания на Организация на обединените нации е финансирана от Швейцария, Китай, Обединените арабски емирства, Норвегия, Катар, Дания, Финландия, Англия, Германия и Израел, както и фондации като Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и фондация " Алибаба ". Но са били нужни повече пари за офиса на софтуерния делегат. В планово предложение, изпратено до страните членки за набиране на средства, забелязано от " Полкитико " и датиращо от юли 2020 година, се чака офисът на софтуерния делегат да получи общ бюджет от 3 280 574 $.
Според някогашните му чиновници, Хохшилд се е заел с набирането на тези пари и лобирането пред страните членки на Организация на обединените нации за основаването на ролята.
Месечната ставка на софтуерния делегат е маркирана като 35 117 $ (28 715 евро) или 421 404 $ (344 588 евро) годишно - повече от два пъти брутната годишна съществена заплата на един заместник-генерален секретар, която е била 200 998 $ през 2020 година За съпоставяне президентът на Съединени американски щати заработва 33 333 $ (27 259 евро) на месец или 400 000 $ (327 120 евро) годишно.
Неправителствени организации групи, водени от групата за цифрови права " Access Now ", изпратиха отворено писмо през октомври 2020 година с молба за бистрота в процеса на асортимент на софтуерния делегат. " Не чухме нищо в отговор ", сподели Лора О’Брайън, чиновник на Организация на обединените нации в офиса за правна отбрана.
Дълбоко затвърден проблем
Критиците настояват, че казусът на Хохшилд надалеч не е изолиран.
Докато Организация на обединените нации твърди, че има метод на , през 2019 година всеки трети чиновник и реализатори на Организация на обединените нации декларира, че е бил подложен на полов тормоз през последните две години, както стана ясно нагоре. Според най-новите статистически данни на Организация на обединените нации, през 2020 година организацията е получила 66 изказвания за полова употреба и корист в мироопазващите задачи и 91 обвинявания от личен състав на Организация на обединените нации отвън мироопазването. През последните години броят на случаите остава в тази граница.
 Повече от половината чиновници в Гърция споделят за полов тормоз на работното място Повече от половината чиновници в Гърция споделят за полов тормоз на работното място
Над половината от участниците в изследване, извършено от Центъра за обществени дейности и нововъведения (KMOP) в Гърция, оповестяват, че са прежи...
Пурна Сен, виновна за оправянето с издевателството на работното място на дамите в Организация на обединените нации, съобщи пред " Гардиън " през декември 2020 година, че се опасява, че напъните на организацията за справяне със половия тормоз са " сложени на назад във времето ".
Въпреки че представител на Организация на обединените нации акцентира непрекъснатите старания за битка с издевателството. Гутериш " ускори следствието и в този момент имаме профилиран екип от проверяващи, най-вече дами, които са съсредоточени само върху разглеждането на изказвания за полов тормоз ", сподели представителят. Организация на обединените нации има също телефон за помощ на чиновници, които да рапортуват за полов тормоз, а също по този начин започва със събирането на база данни, която би трябвало да предотврати наемането на хора, освободени и преместени заради проблеми с тормоз от една работа на Организация на обединените нации в друга. Но чиновниците споделят, че тези процеси не са задоволителни, тъй като доста жертви се опасяват от репресивни ограничения, а изказванията лишават месеци, в случай че не и години, с цел да се прегледат.

 
Прочетете целия материал на следния линк: 
© Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР