Само „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ от

...
Само „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ от
Коментари Харесай

Само ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ подкрепиха изслушването на Кирил Петков пред КСНС

Само „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ от шестте парламентарни партии при президента поддържаха чуването на Кирил Петков пред КСНС. Това стана ясно от изказване на ръководителя на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред медиите след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) през днешния ден. Заседанието продължи четири часа.

Цитирана от пресцентъра на " Изправи се.БГ ", Манолова посочи, че срещу чуването на Кирил Петков са дали своят вот ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “. Допускането на Петков до чуването беше сложено под въпрос от водача на Движение за права и свободи.

" Гласувах „ за “ това Кирил Петков да остане на съвещанието, защото отчетът, който той показа беше извънредно значим с това какво е положението на бизнеса и по какъв начин ще се отрази неналичието на поддръжка и с какъв брой ще се усили безработицата ", сподели Манолова.

Тя акцентира, че е безконтролно да липсва базово единодушие сред парламентарните сили във връзка с рисковете пред България и възможните рецесии – емигрантска, здравна, обществена.

" Цинично е да има събрани близо 2 милиарда лева в приходната част на бюджета и поради неналичието на разбирателството да не могат да бъдат изхарчени и посредством тях да бъдат подкрепени медиците на първа линия, лекарите, медицинските сестри, гранична полиция, които ще противодействат при възможна мигрантска вълна, армията, която би следвало да се приготви при съблюдаване на цялото интернационално законодателство, да поддържа процеса ", съобщи Манолова.

" Всички следим с паника и с смут какво се случва в Афганистан. Ясно е и тук всички са на едно мнение, че би трябвало да бъдат подкрепени хората, които пазят българската граница и да има противопоставяне на напора от бежанци и мигранти, че би трябвало да бъде укрепена оградата, която е компрометирана. На хората по границата са нужни техника, облекло, съоръжение, най-малкото съответното възнаграждение. Това са разноски, които няма по какъв начин да се случат без актуализация ", сподели още тя.

Манолова дефинира като политическо късогледство изказванието, че няма потребност от актуализация на бюджета и може да се изчака до края на годината. " Ще се носи отговорност кой е бил срещу актуализацията на този бюджет, за неналичието на медикаменти, за поддръжка на хората на първа линия и за бизнеса ", съобщи тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР