Само абсолютната прозрачност и контролираната обстановка в и около Запорожката

...
Само абсолютната прозрачност и контролираната обстановка в и около Запорожката
Коментари Харесай

Прозрачност и контрол връщат Запорожката АЕЦ към нормалността

Само безспорната бистрота и следената конюнктура в и към Запорожката АЕЦ може да подсигурява връщане към естествената нуклеарна сигурност. Това се споделя в последното послание към нацията на президента на Украйна Володимир Зеленски, представено от " Укринформ ".

Той заяви, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш към този момент е дошъл в Украйна. Ще работим, с цел да получим нужните резултати за Украйна, съобщи Зеленски.
 Антонио Гутериш е мощно смутен от обстановката към Запорожката АЕЦ
Антонио Гутериш е мощно смутен от обстановката към Запорожката АЕЦ

Той упорства за демилитаризация на централата

По думите му, украинските дипломати, нуклеарни учени и Международната организация за атомна сила (МААЕ) са в непрекъсната връзка, в този момент работят по изпращането на задачата на МААЕ в Запорожката атомна електроцентрала.

Само безспорната бистрота и следената обстановка в и към АЕЦ може да подсигурява последователно връщане към естествената нуклеарна сигурност за украинската страна, за интернационалната общественост и за МААЕ, заявява президентът.

По думите му, и всички прилежащи региони и да изнесе бойната си техника от централата. Това би трябвало да стане абсолютно и допустимо най-скоро. Украйна е подготвена да обезпечи надлежния надзор на МААЕ и съответната задача да бъде изпратена в завода в Запорожие по легален метод, доста бързо и допустимо най-ефективно.

Днес направих доста значимо послание към университетските общности, публицистите и политическите среди на Чили и Латинска Америка като цяло. Това не е лесна тенденция на външната политика - доста неща там вършим в този момент на практика от нулата. Ние работим освен на политическо равнище, само че и откриваме връзки непосредствено с обществата на страните от този район.
 Зеленски уверен, че Русия не желае мир
Зеленски уверен, че Русия не желае мир

Вижда руснаците като по-лоши от елементарните терористи

Призовах чилийците и всички свободолюбиви хора в Латинска Америка да популяризират истината за войната на Русия против страната ни и да поддържат политиката на наказания, ориентирана към това терористичната страна да заплати допустимо най-високата цена за терора, сподели още той.

Вечерта подписах нови укази за награждаване на нашите бойци. 230 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна бяха наградени с държавни награди, 43 от които посмъртно. Също по този начин 24 чиновници на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна бяха наградени с държавни награди.

Всички наши бойци - нашата войска, нашето разузнаване, граничарите, Националната армия, СБУ и всички, които вземат участие в отбраната на страната и народа ни, вършат всичко допустимо да се борят с съветските терористи и да ги изтласкат от украинската земя.
 Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков
Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков

Поредно нахлуване единствено за този месец

Районът на Авдиевка, региона на Бахмут, Харковска област и някои други райони са районите, където сега се водят най-трудните боеве. Благодарен съм на всички, които устоят на това напрежение, които пазят позиции и оказват помощ на нашите бойци.

В Запорожка област, в някои региони на юг на страната, съветските войски се пробват да подобрят ситуацията си, само че стратегически това е безнадеждно за тях , сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР