Само 40% от руснаците са готови да отидат на почивка

...
Само 40% от руснаците са готови да отидат на почивка
Коментари Харесай

60% от руснаците няма да почиват това лято

Само 40% от руснаците са подготвени да отидат на отмора през лятото, останалите или въобще не възнамеряват такава, или сега не работят и възнамеряват да посветят летните месеци за намиране на работа, сочи изследване на социолози от „ Банка Откритие ”.

В хода на проучването на 11-12 май социолозите са създали допитване измежду хиляда руснаци на възраст 18-60 години със междинен приход 30-60 хиляди рубли на месец в градове с население над 100 хиляди души.

“Една трета от жителите на страната ни не възнамеряват да почиват това лято, 13% не работят сега, а други 7% имат намерение да посветят летните месеци за намиране на работа ”, се споделя в изследването. Отбелязва се, че още 7% от интервюираните към момента нямат проекти за лятото.

В същото време, съгласно изследването, едвам 26% от руснаците несъмнено ще си разрешат летни ваканции през 2020 година, а други 15% са подготвени да отидат на отмора единствено в случай че отворят границите.

От тези, които възнамеряват лятна почивка, 19% от интервюираните имат намерение да я прекарат вкъщи, а 18% от руснаците желаят да отидат на отмора в страната. Едва 14% от интервюираните желаят да почиват отвън страната.

Около 27% от интервюираните са декларирали, че по принцип се опасяват от дълги пътувания след карантина, а 8% от интервюираните не са подготвени да пътуват в чужбина най-малко година след края на пандемията, тъй като ги е боязън. 13% от интервюираните, които по принцип са подготвени да почиват през лятото споделят, че сега нямат пари за пътувания в чужбина. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР