Само 4 партии влизат със сигурност в парламента, сочи проучване

...
Само 4 партии влизат със сигурност в парламента, сочи проучване
Коментари Харесай

Медиана: Само 4 партии влизат със сигурност в Народното събрание

Само 4 партии влизат сигурно в Народното събрание, сочи изследване на ”Медиана”. Резултатът е забавен, в случай че е правилен, тъй като демонстрира, че математически ГЕРБ би могла да сформира държавно управление единствено, в случай че не се е коалира с Българска социалистическа партия или с партията на Слави Трифонов ”Има Такъв Народ”.
61% от българите са безапелационни, че ще гласоподават на парламентарните избори през април.

Висока интензивност предвижда „ Медиана “ в проучване, извършено сред 22 и 26 февруари, представително за пълнолетното население на страната, по самодейност на организацията.

Ако изборите са в този момент - единствено четири партии могат да бъдат сигурни, че ще преминат 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание: ГЕРБ с 27,5%, които усилват дистанцията си пред Българска социалистическа партия. Според проучването „ столетницата “ получава 24,2% от гласовете. Трети са " ИТН " с 15,2%, а по-късно е Движение за права и свободи с 10,7%

Още четири обединения са покрай бариерата: „ Изправи се! Мутри вън! “ с 5 на 100, „ Демократична България “ с 4,2%, Вътрешна македонска революционна организация с 4% и новосъздадената коалиция на „ Воля “ и НФСБ с 3,1%.

51% от интервюираните желаят ръководство без присъединяване на ГЕРБ, до момента в който 21% желаят сегашните ръководещи да останат отпред на страната.28% нямат мнение на въпроса.

64% декларират, че са разочаровани от третото държавно управление на Бойко Борисов, а за 19 на 100 то „ вдъхва доверие “.

Увеличили са се оптимистите за развиването на обстановката у нас. 13% чакат усъвършенстване на ситуацията, а през декември те са били единствено те са били единствено 5 на 100. Все отново тези, които чакат утежняване, са доста повече – 40%, а 34 на 100 считат, че смяна няма да има.

Изследването на „ Медиана “ е извършено сред 22 и 26 февруари и е представително за пълнолетното население на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР