Само 2 седмици преди да почине Стивън Хокинг е работил

...
Само 2 седмици преди да почине Стивън Хокинг е работил
Коментари Харесай

Последният научен труд на Стивън Хокинг – има ли паралени вселени

Само 2 седмици преди да почине Стивън Хокинг е работил по доктрина за разкриване на паралелни вселени. Негово е догатката, че съществуват и други светове с изключение на нашия.

Хокинг слага основите на теорията за мултивселената, съгласно която съществуват няколко паралелни вселени. Дълги години астрофизикът търсеше доказателства за тази своя догадка, а в дните преди гибелта си още веднъж е мислел по този въпрос.

Изследването е кръстено Гладък излаз от безконечното надуване, а последната му редакция е направена на 4 март – единствено 10 дни преди гибелта му. Публикацията на труда му дружно с рецензията следва.

Според предварителната информация Хокинг е предложил калкулации, нужни за проучването на дълбокия Космос. Те биха могли да потвърждават съществуването на паралелни светове.

 Последният теоретичен труд на Стивън Хокинг – има ли паралени вселени

Теоретичната разработка гласи, че доказателствата за мултивселената би трябвало да се мерят посредством фоновата радиация, която дефинира началото на времето.

Томас Хертог, професор по физика, който е съавторът на Хокинг в това проучване, разяснява, че документът цели да трансформира концепцията за мултивселена в проверима научна рамка.

Той прибавя и че с Хокинг са работили в белгийския университет KU Leuven, а създаването им е получила финално утвърждение, преди да бъде оповестена.

Хокинг няма да прочете отзивите за откритието си, само че се допуска, че теорията за мултивселената може да му донесе номинация за Нобелова премия, която да му бъде връчена посмъртно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР