Сами ли сме във Вселената? Този вечен въпрос буди много

...
Сами ли сме във Вселената? Този вечен въпрос буди много
Коментари Харесай

Съществува ли извънземна форма на живот

Сами ли сме във Вселената? Този безконечен въпрос буди доста теории, хипотези и даже страхове. Независимо дали е фантастика или не, концепцията за същества, които живеят на други планети, от дълго време вълнува човечеството. А вярата, че Земята се посещава от избрани представители на извънземни светове е необятно публикувана. Да погледнем на въпроса от строго научна позиция.

Повечето учени считат, че с цел да съществува живот на една планета, тя би трябвало да има атмосфера (въздух) и вода, да получава и да обезпечава задоволително светлина и топлота. Последното идва от обстоятелството, че Земята получава топлота и светлина от нашата звезда - Слънцето. А във Велената има милиони звезди като него.

Ако се открие планета със сходна на Земната система, съществуването на избрани форми на живот там е изцяло допустимо. Но заради големите размери на Вселената сходно търсене е мъчно.

Други учени считат, че в случай че някъде там има рационален живот и извънземни цивилизации, те евентуално изпращат до Земята радиосигнали. Досега обаче са уловени единствено и само естествените предавания на звездите и планетите.

 Сателити

Разбира се, съществуването на сходна форма на живот е чисто теоретична и всяко поддържане на сходна догадка е предмет на полемики. Съществува догадка за произхода на извънземния метод на живот, в случай че въобще съществува, която твърди, че той се е зародил независимо на други места във Вселената.

Алтернативна на тази хипотези е така наречен панспермия или екзогенезис. При нея се поддържа обстоятелството, че животът се е зародил на едно място и по-късно се е разпръснал всред обитаемите планети. А теориите за формите на тези извънземни варират сред елементарна форма на живот във тип на бактерия до комплицирани и съзнателни същества, които са даже по-развити от нас хората.

 Извънземни

Всяка догадка може да бъде потвърдена с обстоятелства. На 15 Май 1963 година в околоземната орбита се изпраща последния американец, летял самичък в космоса. Той провел своето орбитално странствуване в капсула. По време на последната обиколка обаче той изпратил обезпокоително известие на проследяващата го станция. Казал, че вижда искрящи зеленикави обекти пред себе си, бързо приближаващи се към капсулата му.

НЛО-то изглеждало изцяло действително и солидно, даже било засечено от радара на земната станция. И защото пътуването му се следяло малко по малко в народен ефир, то провокирало нечуван интерес. Когато се приземил обаче, на репортерите категорично било неразрешено да задават въпроси по отношение на контакта му с НЛО-то.

Много сходни случаи са били докладвани, само че НАСА мълчи за всички. Смята се, че даже се укриват фотоси, доказващи съществуването на живот на Марс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР