Сам Идем, шеф на федералната служба, която се занимава с

...
Сам Идем, шеф на федералната служба, която се занимава с
Коментари Харесай

Вече и политиците ползват черни магии

Сам Идем, началник на федералната работа, която се занимава с създаване на нефтените залежи в южната част на Нигерия, бе упрекнат, че е похарчил няколко милиона $ за черни вълшебства, написа електронното издание Аномалия.

Не по-малко сензационно самопризнание прави сегашният президент на Уганда Йовери Мусевени пред приятели от тогавашното Национално придвижване за опозиция. Без срам споделя, че един път потърсил услугите на шаман, с цел да си обезпечи попадането във властта. " Рязахме двамата там някакво пиле. И аз скачах няколко пъти над натрупа му и пипах с ръка кръвта, с цел да ми тръгнат нещата ", декларирал Мусевени.

По думите на президента към услугите на черната магия го насочили християните, които по-рано бяха на страната на ръководеното от Мусевени Национално придвижване за опозиция, описват някогашни бойни приятели на Мусевени. " Тогава се борехме против държавното управление на Милтън Оботе (премиер от 1962 до 1966 година, умрял 2005 година, б.а.). Казали на Мусевени, че откакто черният вълшебник си свърши работата, той ще смъкна Оботе единствено с един елементарен револвер в ръка. В подмяна Мусевени изискал от християните да молят духовете си да го благословят. Другото било негова работа. "

Два милиона $ за жертвен олтар

 Вече и политиците употребяват черни вълшебства

По данни на нигерийското разследване Сам Идем заплаща към 4 млн. $ на черен вълшебник, който да убие с проклинание негов сътрудник. Така всички преференциални контракти за нефтените залежи ще преминат в ръцете на Идем. Заедно с това той дава още 2 млн. $ за жертвен олтар и вълшебен церемонии.

Магията обаче нещо не хваща. Затова Идем си желае парите назад от шамана. Онзи отхвърля. После дори се оплаква в полицията, че Идем му дължи голяма сума.

Изглежда, в Нигерия е традиция служители от всевъзможен сан да употребяват услугите на заклинатели, магове и всевъзможни други шамани. Преди година полицията арестува вълшебник от югозападния щат Ондо, нает за влияние над комисия, която проверява измами при избора за парламент на страната.

Ченгетата откриха в него куп амулети. Плюс една чанта, в която имало живо зайче, седем яйца, прахуляк от раковина и палмово масло. Шаманът признава пред ченгетата, че е нает от един от депутатите в щата, с цел да извърши в съда един куп магични ритуали.

Преди години новата тогава министърка на образованието и културата на една от провинциите в ЮАР - Фейт Газаз, отхвърля изрично да влезе в новия си кабинет. Причината - страховете й, че там ще я атакуван духове. Според нея проклятието е останало от предшественичката й, отстранена за далавери. Премиерът на провинцията пази своята подчинена. Той споделя, че самичък усеща в този офис нещо недобро. И дава единодушие в кабинета да се направи обред за преследване на злото.

Сипете по едно и на призрака!

Държавният глава на Зимбабве Робърт Мугабе (84) дълго време смята, че го преследва духът на предшественика му Жозиа Тонгогара, починал през 1980 година Призракът упреквал Мугабе, че е предал полезностите, за които и двамата воювали като млади. Според разказите на негови доближени Мугабе изпада в потрес при визитите на призрака, даже подрежда на прислугата да поставя обособени принадлежности за госта и да му сипва от най-вкусните блюда. В края на краищата на Мугабе му писва да трепери непрекъснато и се обръща към професионален шаман да укроти и изгони призрака.

 Вече и политиците употребяват черни вълшебства

Екстрасенси в залите на съда

Широко известно и до през днешния ден е увлечението по вълшебства и екстрасенси на някогашния президент на Перу Алберто Фухимори. Според слуховете, до момента в който той ръководи, си сътрудничи с цяла група екстрасенси. Това обаче не му оказва помощ да избегне вътрешнополитическата рецесия и корупционни кавги. През 2000 година Фухимори е заставен да избяга позорно в Япония.

След пет години се мести в Чили. Там обаче скорострелно е екстрадиран в родината си. Първо против пороя от обвинявания той активизира цяла войска юристи. Те обаче не оправдават очакванията му. Така Фухимори още веднъж вика на помощ старите си познати - ясновидците.

Според перуанските медии екстрасенската Саломе Ибарген (87) не пропуща нито едно правосъдно дело на Фухимори. Тя постоянно сяда на първия ред дружно с роднините на обвинения. Веднага се появяват клюки, че Ибарген е наета, с цел да прокълне с черни обети прокурорите.

Ибарген е уверена, че Фухимори, наказан на 6 година затвор, ще бъде освободен до няколко месеца. Хората в Перу настояват, че предсказанията на престарялата ясновидка постоянно се сбъдват. Предстои да забележим..

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР