Салвадор Собрал Победителят от тазгодишния песенен конкурс Евровизия Салвадор Собрал

...
Салвадор Собрал Победителят от тазгодишния песенен конкурс Евровизия Салвадор Собрал
Коментари Харесай

Победителят от Евровизия Салвадор Собрал вече е с трансплантирано сърце


Салвадор Собрал

Победителят от тазгодишния песенен конкурс " Евровизия " Салвадор Собрал (Португалия) е бил подложен на интервенция за присаждане на сърце, заяви Би Би Си (ВВС).

Операцията е осъществена на 8 декември. Лекарите са уверили, че трансплантацията на 27-годишния реализатор е предходна сполучливо.

" Той беше доста добре квалифициран. Той е млад мъж, който добре схваща компликациите на този вид процедура ", са декларирали лекарите.

Португалският реализатор е бил трансплантиран в болница " Санта Круз " в португалската столица Лисабон.

Предстои артистът би трябвало да премине през дълга процедура на рехабилитация, само че съгласно медицинския екип, в случай че всичко мине добре, младежът ще може да води " изцяло естествен живот ".

Собрал попадна в реанимацията в края на септември. Тогава артистът анулира всичките си концерти и разгласи, че слиза от сцената поради проблемите със сърцето си. Няколко месеца са минали в търсене на подобаващ донор.

На състезанието " Евровизия " тази година в Киев Собрал извърши на португалски песента Amar Pelos Dois ( " Любовта стига за двама " ), която бе високо оценена както от журито, по този начин и от феновете. Той взе първа премия, а негов подгласник стана Кристиян Костов от България.

Песента на Салвадор бе написана от по-голямата му сестра – Луиза. По-рано той разказа песента като " прочувствена, с красиво лирично обръщение и естетика – неща, които хората не са привикнали да слушат в днешно време ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР