Проект по-типичен за мегаломанските градежи в ОАЕ и Китай никне

...
Проект по-типичен за мегаломанските градежи в ОАЕ и Китай никне
Коментари Харесай

Мегаломански проект с първи небостъргачи строят в Гърция

Проект по-типичен за мегаломанските градежи в ОАЕ и Китай никне в Гърция. 

На южния бряг на гръцката столица дълго чакан проект за превръщането на някогашното летище на града в най-големия интелигентен град в Европа най-накрая набира инерция, написа Bloomberg.

След десетгодишно закъснение планът „ Хелиникон “ стартира да се обяснява. Marina Tower, който скоро ще стане първият небостъргач в Гърция, стартира да пораства. Железните скелети на жилищата стартират да добиват форма.

От яхтеното пристанище с панорама към Сароническия залив от едната страна и кулата от другата човек може да добие визия за бъдещия град, който ще включва отворени пространства, източници на устойчива сила и изобилни зелени площи, каквито сега липсват в Атина.

„ Имаше целесъобразно съмнение “ в първите дни на плана, споделя в изявление Одисеас Атанасиу, основният изпълнителен шеф на строителната компания Lamba, която стои зад многофункционалния план.

Разположен на повърхност от 25 хиляди декара, на 20 минути с кола край Атина, „ Хелиникон “ ще промени както крайбрежието, по този начин и страната.

Това е план, който е по-характерен за мегаломанските обекти в Китай или Обединените арабски емирства, и е знак за съживяването на Гърция след рецесията и последващото вдъхновение на вложителите.

Според бизнесмените той ще добави 2,5 процентни пункта към брутния вътрешен артикул (БВП) на Гърция, ще сътвори 80 хиляди нови работни места и ще генерира данъчни приходи за над 10 милиарда евро след завършването му през 2037 година Очаква се също той да притегли спомагателни 1 млн. туристи на година, които ще могат да избират сред хотел Mandarin Oriental и казино курорт за настаняването си.

Продължение в 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР