Сакскобургготски представи автобиографичната си книга на фестивал в КливдънПредставянето на

...
Сакскобургготски представи автобиографичната си книга на фестивал в КливдънПредставянето на
Коментари Харесай

Симеон II пи чай с Чарлз III в „Бъкингам“

Сакскобургготски показа автобиографичната си книга на фестивал в Кливдън
Представянето на книгата бе под формата на събеседване

Симеон Сакскобургготски показа автобиографичната си книга “Симеон II ”. Една невероятна орис ” на британски език по време на влиятелния Фестивал на литературата в Кливдън, заяви уеб сайтът kingsimeon.bg.

Фестивалът събира всяка година за един уикенд забавни писатели и интелектуалци от целия свят. Тази година участниците бяха над 50 създатели.

Представянето се организира под формата на събеседване на Сакскобургготски с известния английски публицист Робърт Хардман, създател и режисьор на документални филми, най-известен с работата си върху английското кралско семейство. Хардман е кралски сътрудник за Daily Telegraph, а от 2001 година написа за Daily Mail.

Фестивалът се организира в постройка, която е третата по значение в английската политическа история след кралската резиденция и постройката на Народното събрание. Намира се на към 8 км от замъка Уиндзор и на 50 км от Уестминстър и служи като трета опорна точка на властта.

След приключването на фестивала, Симеон Сакскобургготски, Маргарита и княз Кирил са посетили двореца “Бъкингам ”, където се срещали с Крал Чарлз III по негова покана и пили чай.

Това беше първата среща сред двамата след погребението на починалата Кралица Елизабет II. На погребението на 19 септември т. година Симеон II бе измежду малцината поканени от краля на чай в двореца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР