Съгласно испанската конституция вчерашното гласуване в Каталуния бе незаконно, се

...
Съгласно испанската конституция вчерашното гласуване в Каталуния бе незаконно, се
Коментари Харесай

ЕК призова за диалог между Каталуния и Мадрид

Съгласно испанската конституция вчерашното гласоподаване в Каталуния бе нелегално, се показва в изказване на комисията, прочетено от представител на институцията. За Европейска комисия това е вътрешен въпрос за Испания , който би трябвало да бъде решен по силата на конституцията, добави представителят.

Сегашният състав на Европейска комисия, както и предходният, към този момент се произнесоха, че в случай че бъде призован референдум, съгласуван с конституцията, това ще значи, че напускащият страната район ще напусне и Европейски Съюз.

Извън правния взор, Европейска комисия има вяра, че е време за единение и непоклатимост, не за разделяне. Призоваваме всички бързо да преминат от опълчване към разговор. Насилието в никакъв случай не може да бъде средство в политиката, считат от Европейска комисия. Почти 900 души са ранени при конфликти с полицията на референдума в неделя.

Вярваме във опциите на премиера Мариано Рахой да се оправи, при цялостно съблюдаване на конституцията и главните права на жителите, добави представителят. Той посочи в отговор на въпрос, че по-късно през днешния ден ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще беседва по телефона с Рахой.

Над 100 души стачкуваха нощес пред посолството на Испания в Брюксел поради събитията към референдума в Каталуния.

Полицейското принуждение трансферира лимита на допустимото, разяснява представителят на групата на партията Нов фламандски алианс (НФА) в Камарата към Федералния парламент на Белгия.
НФА е най-голямата партия в Белгия и съществена точка от политическата й тактика е отделянето на северната област Фландрия .

Британският финансов министър Филип Хамънд сподели през днешния ден, че прерасналият в принуждение референдум за самостоятелност на Каталуния е работа на испанското държавно управление, само че прикани за въздържаност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР