Съединените щати се опитват да изградят световен ред, който действа

...
Съединените щати се опитват да изградят световен ред, който действа
Коментари Харесай

Сергей Лавров: САЩ установяват нов световен ред по закона на джунглата

Съединените щати се пробват да изградят международен ред, който работи на правилото " който е по-силен, той е прав ". Това се показва в публикацията на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров " За Деня на успеха ", оповестена на интернет страницата на списанието " Международни връзки ".
„ Днес, извращавайки предишното, западните политици и пропагандисти желаят да принудят обществеността да се съмнява в справедливостта на международния ред, одобрен с устава на Организация на обединените нации, направен в следствие от Втората международна война “, отбелязва Лавров. „ Те са взели курс към подриване на съществуващата международно-правова система и замяната ѝ с някакъв „ ред, учреден на правила “. Но те желаят да основат този ред на правилото „ който е по-силен е прав “, съгласно „ закона на джунглата “.
Това на първо място е обвързвано със Съединени американски щати и американските особености на усещането за историята на ХХ век, продължава дипломатът, представен от ТАСС. „ Там и до момента е публикувана представта за „ двете положителни войни “, в следствие от които Америка обезпечи своето военно доминиране в Западна Европа и редица други района на света, укрепи увереността в своите сили, претърпя стопански взрив, стана международен водач “, написа Лавров.
Външният министър на Русия обръща внимание на това, че Съединени американски щати с възторг основават облика на „ милитаристката Русия “. „ Но по-голямата част от личната им история е образец за безконечни завоевателни войни. За 243 години на „ американска изключителност “, интервенционизмът е станал неразделна част от външната политика на Вашингтон “, показва Лавров. „ Нещо повече, политическият хайлайф на Съединени американски щати възприема използването на мощ като натурален детайл от „ принуждаващата дипломация “, предопределена за решение на най-широк кръг от задания, в това число вътрешнополитически въпроси ”.
„ Нито една изборна акция в Съединени американски щати не минава без претендентите да премерят на себе си тогата на главнокомандващ в деяние “. „ Доказателство за доблестта “ на американския политик се смята готовността да се прибегне до потреблението на мощ по всеки мотив, като има доста образци за използване на тази идея под разнообразни „ благовидни “ предлози: „ в Гренада през 1983 година, в Панама през 1989 година, Югославия през 1999 година, или в Ирак през 2003 година “, продължава Сергей Лавров, отбелязва още организация " Фокус ".
В същото време в Америка почитат падналите си бойци, без значение от това, за каква идея са воювали и през май означават Memorial Day, припомня Лавров. „ У никого не пораждат съмнения в „ милитаризъм “, когато в разнообразни градове на Съединени американски щати се организират военно-морски паради и авиошоу с присъединяване на военна техника “, отбелязва съветският външен министър. „ А в действителност нас ни упрекват, че помним и отдаваме воински почести на бащите и дядовците, положили глави в свещената освободителна война, че честваме необятно и с горделивост Деня на успеха “. „ Нима Русия или Съюз на съветските социалистически републики провокираха две международни войни? Нима през днешния ден ние имаме необятна мрежа от военни бази, основани, с цел да управляват целия свят? “, задава в умозаключение риторични въпроси първият посланик на Руската федерация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР