Съединените щати подкрепят непоколебимо Израел, заяви американският президент Джо Байдън

...
Съединените щати подкрепят непоколебимо Израел, заяви американският президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ подкрепят непоколебимо Израел

Съединените щати поддържат непоколебимо Израел, съобщи американският президент Джо Байдън след офанзивите на " Хамас ". Палестинската формация предприе огромно нахлуване против Израел с изстрелването на няколко хиляди ракети от линията Газа и акции за убийства и похищение на хора. Израел отговори с опустошителни въздушни удари. Към момента се оповестява за 250 починали в Израел и над 230 в Газа. Хиляди са ранените и от двете страни. 

Байдън изясни, че е разговарял с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, с цел да подчертае поддръжката на Вашингтон. Американският държавен глава разказа протичащото се като " ужасна покруса на човешко равнище ".

" Съединените щати поддържат Израел. Никога няма да пропуснем да ги подкрепим. Ще подсигуряваме, че имат помощта, от която се нуждаят жителите им, тъй че да продължат да се пазят ", акцентира Джо Байдън в послание от Белия дом, представено от Ей Би Си Нюз. Несправедливостта към палестинците тласка спора с Израел към детонация. Това е декларирал палестинският президент Махмуд Абас в телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, съобщи Ройтерс.

Американският държавен секретар от своя страна е призовал палестинския президент да предприеме ограничения за възобновяване на спокойствието и стабилността на окупирания Западен бряг на река Йордан. Блинкън също по този начин е изискал от Абас да осъди огромното изненадващо нахлуване, подхванато от " Хамас " против Израел. Това съобщи Франс прес, като се базира на Държавния департамент.

Държавният секретар на Съединени американски щати е разискал обстановката и с високопоставени представители на израелските управляващи. В телефонни диалози с президента Ицхак Херцог и министъра на външните работи Ели Коен Блинкън акцентира " непоколебимата поддръжка " на Съединените щати " за правото на Израел да се пази ", заяви Държавният департамент в изказване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР