Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна

...
Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

САЩ с нов пакет военна помощ за Украйна за 1,3 млрд. долара

Съединените щати оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1,3 милиарда $, включващ системи за противовъздушна защита, противотанкови ракети, безпилотни самолети и друго съоръжение, съобщи Агенция Франс Прес.

Пакетът е част от напъните на Съединени американски щати да отговорят на " неотложните условия на Украйна, като дават сериозни благоприятни условия в кратковременен проект и в същото време построяват дълготраен потенциал на украинските въоръжени сили ", се споделя в изказване на Министерството на защитата.

Помощта няма да дойде незабавно на бойното поле, защото попада в обсега на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна (USAI), в границите на която Вашингтон закупува съоръжение от отбранителната промишленост или от сътрудници, а не го черпи от американските ресурси.

Пакетът включва четири системи за противовъздушна защита NASAMS и обвързваните с тях муниции, противотанкови ракети TOW, 152-милиметрови артилерийски снаряди, безпилотни летателни апарати, както и системи за противопоставяне на безпилотни летателни апарати, и разнообразни транспортни средства.

Съобщението идва в миг , когато украинските сили се борят за нахлуване против нахлуващите съветски войски в постепенно разрастваща се контраатака, за която Михайло Подоляк съобщи, че " ще бъде много сложна, дълга и ще отнеме много време ".

Подоляк сподели също, че силите на Киев се нуждаят от двеста до триста танка, както и от 60 до 80 изтребителя F-16.

Нидерландия и Дания управляват проект за образование на украински водачи за потребление на самолетите , създадени в Съединени американски щати, като част от коалиция от 11 страни, само че напъните са към момента в начален стадий.

Темпото на нахлуване на Украйна в контраофанзивата повдигна въпроси за това дали тя ще бъде сполучлива, само че американски публични лица акцентираха сложните трудности, които силите на Киев би трябвало да преодолеят, когато бяха запитани за темпото на нахлуване.

Украинските войски се сблъскват със мощно укрепени съветски позиции, които включват комплицирани минни полета, танкови трудности, бодлива тел и окопи, съобщи ръководителят на Съвета на началник-щабовете военачалник Марк Мили пред публицисти.

Той също по този начин съобщи, че Украйна разполага със " доста количество бойна мощност, която към момента не е ангажирана ".

" В момента те резервират бойната си мощност и постепенно, целеустремено и устойчиво си проправят път през всички тези минни полета, а това е сложна борба ".

Съединените щати са отпред на напъните за интернационална поддръжка за Украйна , като бързо сътвориха интернационална коалиция в поддръжка на Киев след нахлуването на Русия и координираха помощта от десетки страни.

Вашингтон се ангажира да даде десетки милиарди долари военна помощ на Киев след нахлуването на Русия през февруари 2022 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР