Съединените щати не се стремят към смяна на режима в

...
Съединените щати не се стремят към смяна на режима в
Коментари Харесай

Тилърсън: САЩ не се стремят към смяна на режима в Северна Корея

Съединените щати не се стремят към промяна на режима в Северна Корея, съобщи в изявление за телевизия Си Би Ес американският държавен секретар Рекс Тилърсън . По думите му Вашингтон осъществя така наречен политика на мирния напън, която цели да върне Пхенян на масата за договаряния.

Нашата тактика е да предприемем тази акция на мирния напън,  както я назоваваме,  която включва четири " не " - та. Те са, че не търсим промяна на режима, не желаеме рухването му, не желаеме ускорено обединяване на Корейския полуостров и не търсим причина да изпратим нашите сили в демилитаризираната зона.

Тилърсън уточни, че ако  тази стретегия, която се построява към " най-силната интернационална коалиция ", се провали, остават военните разновидности. Той обаче акцентира, че задачата е постигането на спокойно решение:

Всичко това е подкрепено от мощни военни благоприятни условия, само че дано да бъдем наясно, че ние търсим спокойно решение на въпроса.

Държавният секретар повтори, че чака дейности от Китай и Русия. Той изясни, че Пекин може да употребява доставките на нефт за комунистическата страна кати лост за оказване на напън, а Москва може да предприеме стъпки във връзка с хилядите севернокорейци, които работят в страната.

Рекс Тилърсън сподели още, че Съединените щати могат да останат в Парижкото съглашение за климата при подобаващите условия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР