Съединение. Безстрашните четници и доброволци, защитили Съединението на Княжество България

...
Съединение. Безстрашните четници и доброволци, защитили Съединението на Княжество България
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Четниците, защитили Съединението, остават пример с решимостта си в успеха на общонародното дело

Съединение. Безстрашните четници и доброволци, защитили Съединението на Княжество България и Източна Румелия, остават образец за нас със своята решителност и принос за сполучливия свършек на това общонародно дело. Това съобщи президентът Румен Радев в град Съединение, където взе участие в честванията във връзка 136-ата годишнина от обединяването на Княжество България и Източна Румелия и по случай празника на града, оповестиха от прессекретариата на президента .

„ Очевидците описват, че точно тук, на площада, в отбрана на оповестеното Съединение без съмнение се стичат голям брой въоръжени мъже, подготвени да пазят с живота си жадуваното от всички българи Съединение. Събират се доброволци от четата на Чардафон Велики, които ни дават образец и през днешния ден какво значи освен да обичаш своята татковина, само че и да си подготвен на всичко, с цел да има тя бъдеще “, съобщи президентът.

Румен Радев уточни, че предците на днешните поданици на Съединение са мерило за родолюбие и храброст, по тази причина би трябвало да се пази грижливо загатна за делото им. „ Благодаря ви, че завещавате техния образец на идните генерации по какъв начин единствено с общи старания България може да върви напред “, обърна се президентът към жителите на града.

В рамките на визитата си президентът сервира цветя пред паметника на Съединението в града и посети църквата „ Св. Атанасий “. Президентът организира среща с кмета Атанас Балкански и представители на общинското управление. По време диалога беше разисквана реализацията на инфраструктурни планове в региона и облекчаването на административните процедури, свързани с осъществяването им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР