Съдийската комисия към БФС и нейният председател Давид Фернандес Борбалан

...
Съдийската комисия към БФС и нейният председател Давид Фернандес Борбалан
Коментари Харесай

Съдийската комисия на БФС завърши обучението по ниво 2 на програмата Ментори и таланти

Съдийската комисия към БФС и нейният ръководител Давид Фернандес Борбалан организираха семинар по програмата на УЕФА " Ментори и Таланти ", равнище 2. Семинарът, който има за цел да работи в допълнение с перспективни съдии, следени за професионалния футбол, мина във Варна.

Участници в събитието бяха шест обещаващи съдийски бригади, които получиха опция да управляват срещи от Трета Североизточна лига и от Трета Югоизточна лига, и също по този начин се показаха на положително равнище и демонстрираха капацитет за развиване. Три мача бяха посетени от инструкторите в Североизточната Трета лига, както и три на Югоизток. Мартин Стефанов, Михаил Гигов и Драгомир Димитров получиха мача Бенковски (Исперих) – Рилци, а друга съдийска бригада от столицата получи мача Светкавица (Търговище) – Черноломец (Попово). Главен съдия беше Владислав Макавеев с помощници Златомир Николов и Вeлин Димитров. Камен Терзиев от Стара Загора беше следен на срещата Спартак Варна II – Устрем (Дончево), а помощници му бяха Георги Димчев и Теодор Цветков, и двамата от Пловдив.

На Югоизток една от срещите беше тази на Несебър и Асеновец (Асеновград), ръководена от Христо Минчев от Габрово. Димитър Върбанов и Севастиян Чавдаров – негови съграждани, подвигаха флаговете от страни. Созопол – Карлово беше поверена на Мирян Василев от Варна с помощници съгражданите му Симеон Георгиев и Свилен Димитров. Третата среща беше Ботев Пловдив II – Сливен с бургаска бригада: Мюмюн Сар, Димо Стоянов и Ганчо Джевелеков. Всички екипи бяха ръководени от специалисти и инструктори, които оценяваха представянето им и даваха упътвания.

Програмата на семинара включваше голям брой занятия в зала с лектори от Инструкторския Панел (ИП), работа по групи, видеоанализ на клипове от мачове с присъединяване на менторите, Семеен кодекс и ИП, както и работа на терен. По традиция се организира и научен тест по Правилата на играта с 10 отворени въпроса. Съдиите минаха също функционални проучвания и участваха в профилирана подготовка по физическа подготовка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР