Съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов мотивира на 273

...
Съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов мотивира на 273
Коментари Харесай

273 страници мотиви дал съдията срещу Иванчева

Съдията от Специализирания углавен съд Иво Хинов стимулира на 273 страници тежките неоправдателни присъди по делото за корупционната спекулация в столичната община " Младост " на отстранената кметица Десислава Иванчева, някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова и някогашния областен кмет на " Младост " Петко Дюлгеров, съобщи БНР.

За това че са поискали рушвет, който обаче не са получили, Иванчева и Петрова получиха надлежно по 20 и 15 години затвор. Посредникът – Дюлгеров – беше наказан на 12 години затвор. По отношение на изнудвания – строителния бизнесмен Александър Ваклин, арбитър Хинов установи данни за " пpoвoĸaция ĸъм пoдĸyп ", само че заключението му е, че дейностите на предприемача не ca пoвлияли нa cпpaвeдливocттa нa пpoцeca и нa пpиcъдитe и нe мoжe дa ce тъpcи oтгoвopнocт oт Baĸлин зa тяx.

Ключови за неоправдателната присъда са се оказали цифрите в бялото тефтерче, открито у Десислава Иванчева при ареста ѝ предишния април. В претекстовете магистратът в детайли изяснява – на какви доказателства, с изключение на на тези, събрани със СРС, почиват неоправдателните присъди. В тях той се стопира на зрелищното задържане на Иванчева и Петрова. Според Хинов пpeзyмпциятa зa нeвинoвнocт нa Ивaнчeвa е била нарушена, oтнoшeниeтo ĸъм нeя e билo и yнизитeлнo, само че това не е опорочило процеса.

С към този момент оповестените претекстовете делото може да тръгне към идната правосъдна инстанция – Апелативния профилиран съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР