Земетресение с магнитуд 4,3 разтърси южния гръцки остров Крит. Трусът

...
Земетресение с магнитуд 4,3 разтърси южния гръцки остров Крит. Трусът
Коментари Харесай

Земетресение разтърси гръцкия остров Крит

Земетресение с магнитуд 4,3 раздруса южния гръцки остров Крит. Трусът е регистриран тази заран към 9 часа локално време, оповестяват гръцкото издание „ Катимерини “ и Volcano Discovery.

Снимка: VolcanoDiscovery

По данни на Института по геодинамика към Националната обсерватория на Атина епицентърът на труса е бил на 25 километра южно/югозападно от селището Палеохора в префектура Ханя.

 Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?  Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?

Дълбочината на труса се прави оценка на 9,4 километра. Не се оповестява за потърпевши или вреди. Поради дребната дълбочина той вероятно е бил усетен от доста хора в региона на епицентъра като лека осцилация.

Епицентърът на труса е бил на доста дребна дълбочина

Слаби земетресения е допустимо да са били усетени в Гялос (870 жители), ситуиран на 23 км от епицентъра, и в Палайохора (2400 жители) на 24 км.

Снимка: VolcanoDiscovery

Други градове наоколо до епицентъра, където земетресението може да е било усетено като доста слаб трус, са Кисамос (население 4 200 души), ситуиран на 51 км от епицентъра, Карацос (население 4 700 души), ситуиран на 63 км, Мурниес (население 5 300 души), ситуиран на 64 км, Нерокурос (население 4 400 души), ситуиран на 65 км, Ханя (население 53 900 души), ситуиран на 67 км, и Суда (население 6 700 души), ситуиран на 68 км.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР