Съдията от Италия Джовани Айролди отмени гол на българския полузащитник

...
Съдията от Италия Джовани Айролди отмени гол на българския полузащитник
Коментари Харесай

Съдия спъна български футболист, но не можа да спре победа

Съдията от Италия Джовани Айролди анулира гол на българския полузащитник Георги Костадинов, само че все пак АПОЕЛ победи с 2:1 огромния противник Омония (Никозия) в първа среща от четвъртфиналите за Купата на Кипър. Срещата се игра на цялостния народен стадион " ГСП ".

Мачът-реванш е на 1-и март на същото място. Българинът се показа на доста високо равнище, получи една от трите най-високи оценки. В последните 20 минути той се върна да играе и в отбрана, откакто Андреас Каро беше изпъден с червен картон.
-->
АПОЕЛ изоставаше с 0:1 до полувремето, само че обърна с два гола през второто пополувреме, а в 69-ата минута остана и с човек по-малко. Именно с 10 души футболистите на сръбския треньор Владан Милоевич стигнаха до успеха.

Началото на мача беше за символичните домакини от Омония, които сътвориха съществено напрежение в първите 20-25 минути. И разумно в 29-ата минута иранският нападател Карим Ансарифарид откри резултата след подаване на Фотис Папулис. Минута преди края на първата част Костадинов получи жълт картон за професионален фаул. Нервите на аварийните скамейки не устояха и човек от щаба на Омония беше отхвърлен от италианския арбитър.

Но незабавно след началото на втората част АПОЕЛ изравни с помощта на бранителя Андреас Каро, който засече топката в мрежата след подаване от корнер, малко безредие и отбита топка от вратаря Фабиано. В 59-ата минута Георги Костадинов вкара второ попадение за " жълто-сините ", само че съдията го анулира поради засада. Но не на българският полузащитник, а на Федерико Македа, който преди удара с глава на Костадинов отклони топката и беше в засада. Иначе попадението на 32-годишния български национал беше доста красиво и нямаше по какъв начин да бъде избавено от вратаря Фабиано. Десет минути по-късно Каро беше отхвърлен с червен картон поради фаул против руснака Артьом Беседин.

Но три минути преди края на срещата АПОЕЛ стигна до триумфа с гол на Далсио, който засече с глава подаване от ъглов удар на Ел Фарду Бен. В интерес на истината и след аления картон срещата остана равностойна, като играчите на АПОЕЛ се пренаредиха в система 3-4-2, а Костадинов се върна още в отбраната, с цел да запълни празнината на Каро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР