Съдебно-медицинска експертиза ще определи дали отстранения кмет на Младост Десислава

...
Съдебно-медицинска експертиза ще определи дали отстранения кмет на Младост Десислава
Коментари Харесай

Назначиха експертиза за здравословното състояние на Десислава Иванчева

Съдебно-медицинска експертиза ще дефинира дали отстранения кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева може да остане в изискванията на арест. Това реши Специализираният углавен съд на днешното съвещание, което трябваше да прегледа настояването за по-лека мярка за неотклонение на Иванчева. Искането е обвързвано със здравословното ѝ положение, като по думите на отбраната Иванчева има израстък на хипофизата и е приемала андидепресанти. В началото на месеца Иванчева бе настанена краткотрайно и в болница, докъдето бе откарана с белезници и окови на краката. Експертизата ще бъде направена от онколог, психиатър и правосъден доктор и би трябвало да бъде подготвена в границите на седмица.
 
Пред публицисти Иванчева съобщи, че е удовлетворена, че делото най-сетне ще навлезе в правосъдна фаза, откакто преди дни обвинителният ѝ акт беше импортиран в съда и за следващ път се оплака от неприятните условия в ареста, където е към този момент повече от четири месеца.
 Десислава Иванчева БГНЕС
Това, че сме в досъдебна фаза, за нас е добър знак, защото към този момент прокурорът няма да е стопанин на делото. Според мен и моите юристи той не гледа двустранно и неутрално нещата. Гледа единствено едностранно. Ние към този момент четири месеца и половина сме в тази конюнктура в ареста и фактически изискванията са противозаконни, защото ние стоим на спешно осветяване 23 часа. По разпоредба 49 е неразрешено, където и да се намираме, да липсва обикновено осветяване. Този 1 час, в който си на въпросното намерено каре, ние сме в бетон и в стени отново, в асфалт и с мрежа, плюс битката за това дали ще е 30 минути банята или 15, жалбите... Всичко това те смазва душевен “, сподели Иванчева.
 
Хората, които са по-лабилни, подписват съглашения единствено и единствено да се махнат, защото се получава парадокс , че губиш години за юристи, не можеш да започнеш работа. Ние няма да желаеме съглашение, ще сме до края, ще отстояваме нашите неща и ще ги потвърдим. Жалко е, че ще е късно. Но истината е една и ще потвърдим, че е в наша изгода “, добави тя.

Междувременно на този стадий отложиха делото против Иванчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР