Съдът спря вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг

...
Съдът спря вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на новото ръководство на БЕХ заради жалба на Валентин Николов |

Съдът спря вписването на новото управление на Българския енергиен холдинг поради тъжба на отстранения изпълнителен шеф на БЕХ Валентин Николов.

В петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на шефовете на холдинга, а те апелираха решението. От съвета на шефовете на компанията са освободени: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. На тяхно място за членове на съвета на шефовете на „ Български енергиен холдинг “ ЕАД до провеждането на конкурс в шестмесечен период са избрани Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов.

" Съдът се е произнесъл по моя тъжба, където е формирано дело против дейностите на министъра. Съдията е разпоредил на Агенцията по вписванията да бъде спряна процедурата по регистриране на новия ръб ", разяснява Валентин Николов пред БНР.

Той посочи, че няма решение кой ще разписва идните разплащания на БЕХ. Според него на следващия ден би трябвало да се разпишат 550 млн. евро към облигационерите.

" Не стане ли това нещо, ще станат предварителни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние би трябвало да закупим въглеродни излъчвания за Топлоелектрическа централа двойката, която сега е оповестила търгове. Загубите там също ще бъдат десетки милиони евро. Това решение хвърля цялата енергетика в колапс, бих споделил, и в този момент надлежно моето решение, че аз ще пиша до прокуратурата и надлежно ще желая тя да вземе отношение по отношение на неговите решения ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР