Съдът на Аризона застана на страната на купувачите и забрани

...
Съдът на Аризона застана на страната на купувачите и забрани
Коментари Харесай

Ето как се прави: Търговци на коли ще платят огромна глоба за подвеждане на клиенти

Съдът на Аризона застана на страната на купувачите и забрани цена, на която не може да бъде закупен автомобил, да бъде посочвана в реклама. Два от огромните дилъри на Nissan в Съединени американски щати получиха 500 000 $ санкция за опит да наложат в допълнение съоръжение на купувачите. Държавен съд в Аризона застана на страната на потребителите и постанови, че рекламите за коли на тези дилъри са " ненадеждни ".

Продавачите популяризират прекомерно ниски цени, с цел да привлекат клиенти. Оказва се обаче, че колата се предлага единствено с спомагателни варианти и въпросната базова цена няма по какъв начин да бъде реализирана. Както споделя основният прокурор на Аризона Марк Бърнович: " Въпреки обстоятелството, че пазарът е обект на съмнения, дилърите не би трябвало да популяризират цени, на които не имат намерение да търгуват. "

Дилърът Pinnacle Nissan ще би трябвало да заплати 305 000 $ за вреди на клиентите и още 50 000 $ санкции. Вторият от осъдените дилъри, ABC Nissan, ще заплати 100 000 $ на клиенти, 25 000 $ на страната и ще загуби същата сума от правосъдни разходи.

Между другото, тази компания се оказва злоумишлен рецидивист: през 2018 година тя към този момент е била длъжна да обезщети притежателите на коли със 130 000 $ за сходно нарушаване на закона. И двата дилърски центъра на Nissan обаче не бързат да се разделят с парите и ще оспорват решението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР