Съдържание:Ябълков оцет Снимка: tomekwalecki/ pixabay.com‹›Препоръчано за теб:Сгъваема масичка за лаптоп

...
Съдържание:Ябълков оцет Снимка: tomekwalecki/ pixabay.com‹›Препоръчано за теб:Сгъваема масичка за лаптоп
Коментари Харесай

Как да премахнем ръжда от метал

Съдържание:

Ябълков оцет  Как да премахнем наслойка от метал Снимка: tomekwalecki/ pixabay.com‹›  Сгъваема масичка за преносим компютър и таблет Препоръчано за теб:Сгъваема масичка за преносим компютър и таблет36.00 лева.Виж ››

Почистването на ръждата може да е много комплицирано и дълго занятие, в случай че не знаете по какъв начин да го извършите и какви средства можете да употребявате за тази цел. Със сигурност всички сте се сблъсквали най-малко един път с този проблем, като и тук националните предписания ще ви оказват помощ, с цел да можете дейно да премахнете ръждата.

Как да премахнем наслойка от метал?

Ябълков оцет

Голяма част от домакините знаят, че това е същинско вълшебно средство, като с него могат да почистят освен тоалетната паница или други повърхности в дома, само че и да махната ръждата от метала. За задачата оставете метала в бял оцет за няколко часа и по-късно с няколко придвижвания ще можете да го почистите идеално. Можете да употребявате и другите типове оцет, само че в този случай би трябвало да ги накиснете за 24 часа, с цел да подействат, като той е комфортен, тъй като след това ръждата се маха още по-лесно единствено с промиване на метала.

Лайм и сол

Посипете ръждясалата част добре със сол и изстискайте сок от един лайм. След това още веднъж оставете да подейства за 2-3 часа. Можете да почистите ръждата с кората на лайма, защото тя е задоволително ефикасна, само че и няма да повредите метала. Можете да употребявате сок от лимон, в случай че нямате лайм.

Сода за хляб

Смесете малко вода и сода, до момента в който се получи хомогенна примес с такава плътност, че да можете да я размажете на метала. Оставете да подейства и благодарение на четка за зъби махнете ръждата от метала. Ако повърхностите са по-силно нечиста, тогава можете да добавите повече сода към сместа.

Картоф и сапун

Това средство може и да ви се коства необичайно, само че е не по-малко дейно. За задачата срежете един картоф на половина и нанесете малко сапун на него. Всичко в тази ситуация може да се изясни с простата химична реакция, с помощта на която действително ще се почисти ръждата. Ако нямате елементарен сапун, тогава можете да употребявате сода бикарбонат.

Оксалова киселина

Бъдете изключително деликатно, защото въпреки всичко това е киселина и сигурността е преди всичко. Сложете си наложително ръкавици и очила, както и работете с продукта навън, с цел да не вдишвате парите. В началото измийте ръждясалия предмет с нормално веро, а по-късно добре го изсушете. Смесете към 25 мл киселина и 250 мл топла вода. Оставете разтвора да подейства за към 20-30 минути и го почистете добре благодарение на четка, а по-късно измийте остатъците с вода.

Можете да съчетаете няколко от методите, в случай че ръждата на метала е по-упорита и се отстранява комплицирано, както и да употребявате разнообразни специфични средства, които се продават в магазините. С помощта на тези домашни препоръки обаче можете да спестите много средства и елементарно да почистите метала от ръждата даже в домашни условия.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР