Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни заведения.

...
Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни заведения.
Коментари Харесай

Увеличават заплатите и на администрацията във ВУЗ-овете с 12%

Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите образователни заведения. Това разгласи служебният министър председател Димитър Главчев след среща със Съвета на ректорите в Министерски съвет.

Той изясни, че е решен още един проблем през днешния ден, който е бил наследен от предходното ръководство - заплатите на преподавателите във ВУЗ-овете. Освен за почтени и транспарантни избори служебното държавно управление ще взема решение и проблеми, които са с по-дълбок произход във времето. " Обещахме с разпореждане на Министерски съвет да предоставим полагащите им се 39 млн. лева, които ще бъдат задоволителни за нарастване на възнагражденията на университетския състав ", сподели Главчев.

Димитър Главчев увери, че напъните на служебното държавно управление да вземат решение проблемите на хората не престават.

Служебният финансов министър Людмила Петкова добави, че за администрацията в университетите са планувани 12% нарастване на заплатите.

Служебният министър на образованието Галин Цоков уточни, че 2 100 лева става заплатата за асистентите.

Проф. Миглена Темелкова от Съвета на ректорите благодари за разбирането от страна на премиера, финансовия министър и просветителния министър. Успяхме да реализираме консенсус за проблемите на академичната общественост, удовлетворена е тя. Проф. Темелкова се надява, че просветителната система във висшите образователни заведения ще се поуспокои след днешните решения на Министерски съвет и средствата, които се отпускат за заплати.

Припомняме, че по-рано денем президентът с представители на съвета на ректорите.
 Отпускат 39 млн. лева за по-високи заплати в университетите
Отпускат 39 млн. лева за по-високи заплати в университетите

Решението влиза в действие, считано от 1 януари тази година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР