Съдържание:Важни хигиенни грижи за новородено момченце ‹›Препоръчано за теб:Мултифункционална чанта-раница

...
Съдържание:Важни хигиенни грижи за новородено момченце ‹›Препоръчано за теб:Мултифункционална чанта-раница
Коментари Харесай

Важни хигиенни грижи за новородено момченце

Съдържание:

Важни хигиенични грижи за новородено момченце  Важни хигиенични грижи за новородено момченце ‹›  Мултифункционална чанта-раница за майки Препоръчано за теб:Мултифункционална чанта-раница за майки49.00 лева.Виж ››

Безспорно бременността е един от най-важните и щастливи моменти за всяка една жена, когато тя схваща, че ще става майка. Ако вие очаквате бебче, тогава сигурно имате голям брой въпроси, като един от тях е обвързван точно с грижите за новородено момченце.

Важни хигиенични грижи за новородено момченце

Първото което сигурно ви вълнува е моментът със забелването на момченцето, като тук нещата са много противоречиви. Имайте поради това, че чисто физиологично при 95% от новородените бебета се следи фимоза, а точно кожичката се слепва с главичката. Тук идва и моментът със противоречивия въпрос дали би трябвало да се забелва или не, като мненията на експертите се разделят на две групи.

И по този начин, някои от педиатрите са на мнение, че това не трябва да се прави и при добра интимна хигиена кожичката сама ще се забели до 3-та година, т.е. вроденото срастване ще се оправи единствено.

Другата част от лекарите считат, че е добре да се прави това, само че е значимо да сте доста деликатни, като забелването постоянно би трябвало да става при къпане и то доста леко и деликатно, както и без да се прави с внезапни придвижвания.

Във всеки един случай, в случай че след 3-та година кожичката към момента е сраснала, тогава е значимо да посетите уролог, който да прегледа детето и да реши, какво е най-хубавото лекуване в съответния случай.

Що се отнася до самите хигиенични грижи за момченцата, то другото значимо нещо са ежедневните бани, като вашето новородено момченце би трябвало да има своите си персонални такъми, а точно гъба, забрадка и други. Важно е да употребявате специфичен шампоан, който е предопределен за бебетата, защото е гальовен към детската кожа, а също по този начин при попадане в очите няма да смъди на очите.

 Грижи за момченце

Дрехите са също доста значим миг, като те би трябвало да са направени от естествени и меки материи, както и да не лимитират придвижванията на вашето новородено момченце. Синтетичните не са добър избор, тъй като могат да нервират нежната детска кожа, както и да станат повода за кожен обрив.

При прането на облеклата е добре да не ги смесвате с вашите, а също по този начин е значимо да ползвате специфичен перилен препарат за бебешки облекла. Не забравяйте и това, че постоянно когато сменяте памперсите на бебето ви, както и когато го къпете, би трябвало да сте с идеално чисти ръце.

Ако имате някакви допълните въпроси или просто имате терзания дали се грижете вярно за вашето новородено момченце, можете да се обърнете за консултация към педиатър.

И не забравяйте, че постоянно би трябвало да сте деликатни и доста грижовни към вашето бебе, избирайки най-хубавите и качествени артикули за персонална хигиена на новородените.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР