Съдържание:Силни паролиНе на непроверените сайтовеАнтивирусна програмаНе споделяйте никаква информация за

...
Съдържание:Силни паролиНе на непроверените сайтовеАнтивирусна програмаНе споделяйте никаква информация за
Коментари Харесай

Как да се опазим от хакерски атаки?

Съдържание:

Силни паролиНе на непроверените сайтовеАнтивирусна програмаНе споделяйте никаква информация за вас  Как да се опазим от хакерски офанзиви? Снимка: geralt/ pixabay.com

Безопасността ни постоянно е значима – без значение дали става въпрос за всекидневието, или за кибер пространството. Интернет е необятно пространство, привличащо доста консуматори. Но колкото изгоди носи той, толкоз и вреди. Въпреки това хората, които споделят, че интернет е неприятно нещо, бъркат. Той не е нито неприятен, нито добър – вместо това е комплицирана мрежа, която ни дава опцията да я използваме за доста неща.

Всъщност желанията на някои от ползвателите може да не са положителни. Такива хора са хакерите.

За страдание не можем да се предпазим на 100% от хакерски офанзиви. Има няколко доста значими, а също и доста лесни неща, благодарение на които можем да увеличим сигурността ни в интернет.

Силни пароли

 Хакерски офанзиви

Едно от в действителност най-лесните неща, с които можем да си помогнем, е да слагаме съответни пароли на сметките си. Множество сайтотве демонстрират по кое време паролата ни е прекомерно слаба и постоянно това ни се коства досадно. Въпреки това слабата ключова дума може да даде достъп на хакерите до профила и данните ви и това не би трябвало да бъде подценявано. Използвайте и букви, и знаци в паролите си, включвайки най-малко една основна писмен знак. В никакъв случай не използвайте ключова дума, същата като името ви, и се старайте да генерирате разнообразни пароли за всичките ви профили. Ако не изцяло разнообразни, то най-малко отчасти, тъй че в случай че някой разбере една от паролите ви, да не може да я употребява на други места. Още по-хубаво би било, в случай че сменяте паролите си най-малко един път годишно.

Не на непроверените уеб сайтове

Не сваляйте нищо от неофициални уеб сайтове! Колкото и изкушаващо да е и каквито и реклами да виждате, съвсем всички неофициални уеб сайтове са за да нападат посетителите си с вируси и спам.

Антивирусна стратегия

Но даже и да не посещавате съвсем никакви уеб сайтове, антивирусната стратегия е наложителна част от онлайн сигурността. За хубава антивирусна даже няма потребност да давате пари, тъй като има разполагаем доста положителни безвъзмездни артикули, които са налични за всички.

Не споделяйте никаква информация за вас

 Социални мрежи и хакери

Споделянето на фотоси, местоположения и ползи е извънредно известна процедура. Все отново това е огромна част от задачата на обществените мрежи. Обаче с цел да сме изцяло сигурни, че сме предпазени, би било най-добре да не споделяме никаква информация за нас в интернет. Това евентуално ви се коства прекомерно и си мислите, че не е нужно да изпадаме в чак такава параноя. Но колкото извънредно ви прозвуча това, толкоз извънредно е и когато споделяме всеки подробност от живота си в обществените мрежи.

Въздържайте се от издание на персонална информация колкото може повече. Не качвайте телефонния си номер в описанието във фейсбук или инстаграм, в случай че не е длъжностен. Не споделяйте моминското си име или всичките си прякори – задоволително е, че името и семейството ви са към този момент там. И в никакъв случай, в никакъв случай не давайте банковата си сметка, паролите си или адреса си, в случай че не поръчвате от доверени уеб сайтове.

Не е целесъобразно и всички да знаят непрекъснато и в коя минута къде сте. Представете си, че апаш ви дебне, с цел да обере дома ви. Ако знае, че сега сте на отмора на 2000 км, това за него е идеалният миг да направи своя удар.

Запомнете – това са единствено най-лесните способи за отбрана в онлайн пространството. Ако те не са задоволителни за вас, постоянно можете да потърсите по-задълбочени или да се обърнете към експерт.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР