Съдържание:Шифровайте данните сиЗащитете профилите си в социалните медииЗащитете вашия Wi-Fi

...
Съдържание:Шифровайте данните сиЗащитете профилите си в социалните медииЗащитете вашия Wi-Fi
Коментари Харесай

Как да опазим личните си данни

Съдържание:

Шифровайте данните сиЗащитете профилите си в обществените медииЗащитете вашия Wi-Fi  Как да опазим персоналните си данни

Интернет сигурно е прелестно откритие, което доста улеснява живота ни. Но колкото повече го използваме, толкоз повече би трябвало да мислим по какъв начин да защитим персоналните си данни от хакерски офанзиви и други типове киберпрестъпници.

В наши дни е съвсем невероятно да си представим живота без интернет. С негова помощ вършим доста неща - от гледане на филми и игри до диалози с другари, извършване на покупки, образуване на бизнес срещи и така нататък Тъй като животът става все по-натоварен, е доста по-лесно да се изпълнят всички нужни задания онлайн.

Освен множеството преимущества на интернет, има и дефекти. Може би в никакъв случай не сте мислили за това, само че най-големият проблем там е сигурността. Тъй като киберпространството е отворено и налично за голям брой хора от цялостен ​​свят, евентуално персоналните ни данни ще бъдат откраднати и употребявани за други цели.

Някои хора, без да мислят за интернет сигурността, оставят персоналната си информация на всички места. Те нормално имат вяра, че е изцяло безвредно и че всички истории за интернет рисковете са единствено теории на конспирацията.

И даже да се случат неща като кражба на еднаквост, мнозина считат, че това се случва единствено с богатите хора. От друга страна, някои считат, че в никакъв случай няма да сте в сигурност, когато употребявате онлайн услуги. Те даже заобикалят да провеждат пътувания онлайн или каквато и да била друга активност във виртуалното пространство.

Истината е някъде по средата. Когато изпращате пари през интернет, може да оставите вашата информация, само че би трябвало да знаете по какъв начин да предпазите персоналните си данни от измамници.

 Как да опазим персоналните си данни Снимка: geralt/ pixabay.com

В сходство със законодателството на Европейския съюз (ЕС) понятието персонални данни значи цялата информация за едно лице, която може да го разпознава.

Преди да продължим, бихме желали да ви срещнем с друго определение - това е обективно определение на персоналните данни. Цялата тази информация може да бъде разграничена на субективни и справедливи данни. Първата е информация, която идва непосредствено от индивида, а втората се събира посредством наблюдаване или проучване. Добър образец е информацията, събрана по време на медицински обзор на пациент.

След като изяснихме терминологията, дано да забележим какво може да извършите, с цел да отбраните поверителната персонална информация и по какъв начин да гарантирате сигурността си при потребление на интернет.

Шифровайте данните си

За доста от вас това може да звучи като ракетна просвета и смятате, че това изисква профилирани механически знания. Независимо от това, може да сте сигурни, че даже в случай че в миналото криптирането се е употребило извънредно от ИТ експерти, през днешния ден това към този момент не е по този начин.

Независимо дали употребявате Mac или компютър, това е много просто. Операционните системи употребяват стратегии като Full Disk Encryption за Windows 10 и File Vault for Mac, които криптират данни на вашия компютър. Това значи, че единствено някой с неповторим ключ за криптиране може да получи достъп до информацията, съхранявана на вашия компютър.

Защитете профилите си в обществените медии

 Как да опазим персоналните си данни

Ако имате сметки в няколко обществени мрежи, би трябвало да употребявате разнообразни пароли за всяка от тях. Може да е мъчно да запомните всички тези пароли, само че в случай че желаете да сте сигурни в поверителността на персоналната информация, това е належащо.

Също по този начин, пробвайте да променяте паролите си на всеки няколко месеца. Можете да употребявате генератор на пароли, с цел да създадете кодове, устойчиви на разтрошаване.

Защитете се в уеб страниците за запознанства

Ако създадете потребителски профил в уеб сайтове за запознанства и в приложения с тази цел, уверете се, че в никакъв случай не споделяте персоналния си идентификационен номер с никого.

Това е система за онлайн инспекция, която се употребява във всички уеб сайтове за запознанства. Това е нужен инструмент, с цел да се подсигурява сигурността на всички консуматори и да се предотврати машинация от подправени консуматори.

Инсталирайте антивирусен програмен продукт на вашите устройства

Зловредна или вирусна стратегия е стратегия, предопределена да получи достъп до вашия компютър и да аргументи щета. Ние познаваме тези стратегии под разнообразни имена като да вземем за пример вирус, червей, троянец и така нататък, и всеки от нас към този момент се е сблъсквал с подобен проблем.

Те могат да бъдат на всички места: от имейли до уеб страници и файлове. Най-добрият метод да отбраните персоналните си данни е да инсталирате антивирусна стратегия и от време на време да проверявате системата. Освен това би трябвало да избягвате да изтегляте файлове, за които не сте сигурни, и да посещавате подозрителни уеб страници.

Защитете вашия Wi-Fi

Силно се предлага да отбраните вашата Wi-Fi мрежа с ключова дума както вкъщи, по този начин и в офиса. По този метод можете да сте сигурни, че хората, които нямат ключова дума, няма да имат достъп до вашата Wi-Fi връзка и персоналните ви данни ще бъда опазени.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР