Съдържание:Прием на течностиКокосово маслоЗехтинМедКисело млякоАлое вера ‹›Качество без компромис:Луксозна кутия

...
Съдържание:Прием на течностиКокосово маслоЗехтинМедКисело млякоАлое вера ‹›Качество без компромис:Луксозна кутия
Коментари Харесай

Какво да правим при много суха кожа?

Съдържание:

Прием на течностиКокосово маслоЗехтинМедКисело млякоАлое вера  хидратиране на сухата кожа ‹›  Луксозна кутия за бижута и часовници Качество без компромис:Луксозна кутия за бижута и часовници54.00 лева.Виж ››

Кожата на лицето е неизменима част от тялото, която обезпечава най-благоприятен външен тип и убеденост. Заради здравословните и разкрасителни качества на кожата, то тя следва да бъде третирана с верните грижи.

Кожата се нуждае от вътрешна и външна грижа. Вътрешната се показва с верни привички за хранене и доставяне с нужните хранителни субстанции.

Външната грижа се характеризира с използването на козметични артикули, които да я подхранват и овлажняват. Въпреки тези грижи, кожата се обособява като характерен тип при всеки човек – суха, естествена, склонна към омазняване.

Сухата кожа се характеризира с естествена загуба на мокрота. Това може да се случи в резултат на промени в климата, потребление на груби измиващи средства или непълен банкет на течности. Какви са методите да се справите с прекомерно сухата кожата?

Прием на течности

Външната хидратация и оживеност на кожата зависят най-вече от вътрешната хидратация. Тя настава в резултат на най-благоприятен банкет на течности, които да хидратират добре кожата и да отстранен сухотата. Когато страдате от прекомерно суха кожа, то си поставете за цел да приемате най-малко 2 литра течности дневно.

Кокосово масло

 кокосово масло за суха кожа

Кокосовото масло е отлично средство за справяне със сухата кожа. Маслото има изявени подмладяващи свойства и хидратиращ резултат. Предимството на това масло е, че хидратира кожата в дълбочина без да я омазнява. Освен хидратиращи свойства, кокосовото масло може да забави процесите на стареене и да отстрани бръчките.

Зехтин

Зехтинът контра нападна сухотата на кожата. Студено пресованият зехтин може да усъвършенства доста кожата на лицето, като възвръща нейната разтегливост и я хидратира в дълбочина. Нанасят се единствено няколко капки, защото всмуква бързо.

Мед

Суровият същински мед има дарба да отстрани възпаленията и да се бори с прекомерно сухата кожа, като придава чувство за опънатост и разтегливост.

Кисело мляко

Друг трик срещу сухата кожа е потреблението на кисело мляко. То е положително средство за местна приложимост, като успокоява и ексфолира кожата, предизвиква производството на колаген и стяга порите.

Алое вера

Гелът от алое вера има чудотворно деяние върху кожата и по-специално върху лицето. Растението оказва мощни овлажняващи свойства, като има лековит резултат. Прилаган върху кожата, гелът хидратира кожата в дълбочина, отстрани сухотата и прониква в дълбочина.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР