Съдържание:Лечебни свойства на нишадъра ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки

...
Съдържание:Лечебни свойства на нишадъра ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки
Коментари Харесай

Лечебни свойства на нишадъра

Съдържание:

Лечебни свойства на нишадъра  Лечебни свойства на нишадъра ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Нишадърът набира от ден на ден известност измежду последователите на националната медицина, защото има голям брой потребни свойства. Известен е още като амониев хлорид и лечебните му свойства са в действителност доста.

Лечебни свойства на нишадъра

На първо място, нишадърът има доста мощно противовирусно, противовъзпалително и противогъбично деяние. Най-често може да се купи под формата на бял прахуляк, като през днешния ден се продава съвсем във всяка аптека, само че може да се поръча и онлайн. Цената му безусловно е алегорична и не надвишава повече от 1 лева.

Именно мощното му деяние и ниската цена го вършат все по-използвано средство при разнообразни здравословни проблеми. Единственият му минус е, че на усет е леко горчив. Имайте поради, че не можете да приемате нишадър, в случай че имате самостоятелна нетърпимост или алергия към него, защото това е доста рисково.

Лечебните свойства на нишадъра се употребяват основно:

 Ползи от нишадъра

- при хрема;

- при бронхит;

- при гнойна ангина;

- при циреи;

- при болки в сливиците;

- за отхрачване;

- при ужилване от насекоми;

- плеврит;

- за лекуване на гъбички.

 Лечение на гъбички с нишадър

Малките кристалчета на нишадъра имат отхрачващо деяние, като по този метод облекчават положението при редица респираторни болести. Може да се нанася също по този начин на самите сливици, в случай че ви болят, само че бъдете подготвени, тъй като чувството не е по никакъв начин прелестно.

Също по този начин можете да си извършите гаргара с 1 к.л. нишадър и малко ракия, като по този метод ще облекчите болката в гърлото при гнойна ангина. Ако пък имате хрема, тогава знаете какъв брой е неприятно това. В този случай можете да вдишате малко от амониевия хлорид, само че бъдете подготвени, че това е много неприятно.

Нишадърът е извънредно потребен и при гъбички, като за задачата направете запарка с малко амониев хлорид и вода в съответствие 1:5. След това накиснете краката си в този разтвор, като повтаряте това всеки ден в продължение на седмица.

Не постоянно би трябвало да прибягвате до медикаментите, изключително откакто има средства, които имат мощни лечебни свойства и могат да ви оказват помощ да се справите с редица патологии. Преди обаче да решите да се лекувате по този метод, наложително се консултирайте с вашия лекуващ доктор, който да реши дали нишадърът е подобаващ за вас и съответния случай.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР