Съдържание:КротонОрхидеяЗлатен потосАнтуриумДрацена маргинатаПалмаМирна Лилия Повечето от нас живеят в апартаменти,

...
Съдържание:КротонОрхидеяЗлатен потосАнтуриумДрацена маргинатаПалмаМирна Лилия Повечето от нас живеят в апартаменти,
Коментари Харесай

Най-разпространените стайни видове растения

Съдържание:

КротонОрхидеяЗлатен потосАнтуриумДрацена маргинатаПалмаМирна Лилия  Най-разпространените стайни типове растения

Повечето от нас живеят в жилища, където няма доста място или благоприятни условия за развъждане на цветя и растения. Да не приказваме, че доста от нас мислят, че не могат да отглеждат цветя. Съществуват обаче непретенциозни растения, които са лесни за развъждане и не изискват доста внимание.

Кротон

Това е едно от най-популярните стайни растения заради разноцветните си листа. А е и извънредно красиво. В взаимозависимост от разновидността му, може да видите златисти, оранжеви, червени и лилави нюанси. След като кротонът порасне задоволително и в случай че е заобиколен с други растения, може да сътвори усещане за джунгла. Отглежда се елементарно, нуждае се от топла и влажна среда.

Орхидея

 Орхидеята е известно за развъждане цвете Снимка: ArmbrustAnna/ pixabay.com

Това необикновено красиво цвете в действителност се отглежда извънредно елементарно. Веднъж разцъфнала, орхидеята остава в това положение с месеци. Разнообразието от цветове ще задоволи всеки усет. Поставете орхидеята на ярко място, само че без директна слънчева светлина. Поливайте, когато корените станат ярко зелени и пръскайте листата. Орхидеята се нуждае от влага, само че в това време сама ще ви припомня по кое време е нужно това.

Златен потос

Това е едно от най-лесните за развъждане стайни растения. Отличава се с ярки зелени листа в сърцевидна форма, по които може да откриете жълти, златни и бели пръски. Цветето не е изключително капризно и може да се отглежда при съвсем всевъзможни условия.

Антуриум

 Разпространени стайни растения Снимка: JacLou DL/pixabay.com

Едно от най-лесните за развъждане и публикувани стайни растения. Ако го поставите на добре осветено място, ще бъдете възнаградени с невероятни цветове през съвсем цялата година. Самите цветове на антуриума могат да се запазят за към месец. Важното е да е на ярко, топло и влажно място.

Драцена маргината

Изключително екзотична, тази драцена е известна поради бамбуковите си стъбла, покрити с тънки листа. Листата са поръбени в лилаво или розово. Може да вирее при съвсем всяка светлина, само че колкото по-ярка е тя, толкоз по-ярки могат да станат листата.

Палма

 Палмата е измежду най-разпространените стайни растения

Няма по-добро растение, което да ви сътвори чувство за екзотичност от палмата. В взаимозависимост от разновидността, листата могат да бъдат в разнообразни форми, а стъблото - друга височина.

Палмата избира да е на ярко с влажна почва, само че може да се приспособи сполучливо и към други условия.

Мирна Лилия

Друго известно стайно растение и едно от най-непретенциозните. Има прелестни и нежни бели цветове, а когато се нуждае от поливане, единствено демонстрира. При липса на вода, листата на лилията сякаш повяхват. В момента в който я полеете, тя ще възвърне елементарния си жизнеспособен и здрав тип.

Може да я отглеждате на съвсем всякаква светлина, само че най-добре да е в онази част от стаята, в която светлината е приблизително ярка. Обича водата и влагата.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР