Съдържание:Как да си направим личен сървър? Ако сте решили да

...
Съдържание:Как да си направим личен сървър? Ако сте решили да
Коментари Харесай

Как да си направим личен сървър?

Съдържание:

Как да си създадем персонален сървър?  Как да си създадем персонален сървър?

Ако сте решили да промените остарелия си компютър с нещо по-мощно, само че не ви се разделя със остарялата ви машинка, която ви е служила правилно години наред, тогава можете да я превърнете в нещо потребно. Един от оптималните ви разновидности в този случай е да извършите ваш персонален сървър, който надлежно да доставя вашите обичани сериали, музика или пък филми до всяко едно от устройствата в дома ви.

Как да си създадем персонален сървър?

И по този начин, първата ви задача е да решите дали вашия остарял компютър въпреки всичко няма да се употребява от някой различен в фамилията ви. След това следва да извършите нов потребителски акаунт, който да бъде на вашия сървър. Имайте поради, че в случай че ще вършиме това, то е най-добре да извършите нова апаратура на операционната. Съветваме ви да употребявате програмен продукт, който ще може да работи с другите най-популярни системи, а също по този начин тези на таблета и смарт телефона, защото това е доста по-практично и комфортно.

Можете да употребявате програмата Plex, която е много лесна и едно от най-хубавите решения на този миг. С нейна помощ ще можете да стриймвате до едно устройство. В случая голямо преимущество е това, че даже по-старите компютри надлежно или пък устройствата, до които ще стриймвате няма да се затрудняват. Ако обаче машинката ви въпреки всичко е доста остаряла, тогава просто ще се наложи да изчакате една концепция повече време за буфериране и зареждане или пък можете да се ограничите до единствено един стрийм в едно ѝ също време, в случай че не желаете да се сблъсквате с този проблем.

Друга опция пък е да извършите това бързо и елементарно с XAMPP. Това в действителност е цялост от едни от най-използваните приложения, а точно TomCat, FTP, Apache, Mail Server, MySQL, Mercury. Това става доста бързо, само че и елементарно, като имате опция да изтеглите XAMPP за другите операционни системи Windows, Linux, Solaris, Mac OS X. След това следва да изтеглите подобаващия за вас файл, имайки поради избора ви на операционна система за устройството, където ще го стартирате и инсталирате надлежно по-късно. По подразбиране това ще бъде в " C:xampp ".

 Създаване на персонален сървър

По време на инсталацията можете да изберете какви спомагателни услуги да употребявате:

- Apache това е уеб сървър, където в действителност ще разполагате вашия сайт;

- MySQL - това е тип услуга, където се съхраняват и обработват вашите база данни;

- FileZilla FTP - file transfer protocol;

- Mercury Mail Server - мейл сървър, който е относително елементарен, както за поддръжка, по този начин и за ръководство.

Важно е да имате поради и това, че PHP се конфигурира автоматизирано, до момента в който другите езици би трябвало сами да си инсталирате, в случай че ще ги ползвате. Също по този начин XAMPP ви дава опцията да добавите и phpMyAdmin, както и други варианти, а точно:

- Webalizer - инструмент, с който можете да следите статистиките на вашия сайт;

- Fake Sendmail - тестов мейл сървър.

Недостатък при основаването на персонален сървър в тази ситуация е това, че не постоянно можете да сте сигурни в качеството на връзката към интернет на устройството, както и стартирането на странични приложения може да повлияе на работата на вашия персонален сървър.

Другият минус е обстоятелството, че можете да срещнете и някои ограничавания от страна на вашия интернет снабдител като да вземем за пример при портовете. Въпреки всичко това несъмнено преимущество на това да превърнете компютъра си в персонален сървър е фактът, че по този начин ще можете да имате цялостен надзор над услугите, както и файловете, които са ситуирани на сървъра.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР