Съдържание:Как да почистите бели маратонки? Сода за хлябОцет, сода, прах

...
Съдържание:Как да почистите бели маратонки? Сода за хлябОцет, сода, прах
Коментари Харесай

Как се почистват бели кецове и маратонки

Съдържание:

Как да почистите бели маратонки? Сода за хлябОцет, сода, прахуляк за пране, 3% водороден пероксидСок от лимонСапун за пранеАцетон и оцетКартофено нишесте и мляко  Съвети за разчистване на бели обувки ‹›  Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 елементи Качество без компромис:Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части170.00 лева.Виж ››

Преди да започнете тази процедура, е належащо да подготвите своите бели кецове или маратонки. Това е доста просто:

Премахнете замърсяванията и праха със суха четка, гъба или микрофибърна забрадка. Не отлагайте почистването на белите маратонки за на следващия ден, по-добре е да го извършите незабавно след разходка.

Ако по някаква причина ви се е наложило да се разноските с бели кецове в мръсна или кална среда, изчакайте, до момента в който мръсотията изсъхне. И по-късно се пробвайте да се отървете от мръсните петна оптимално бързо с елементарна четка.

Извадете стелките: по-добре е да ги измиете настрана със сапун за пране, средство за премахване на петна или белина.

Как да почистите бели маратонки?

Бюджетен вид е потреблението на паста за зъби за разчистване на петната. Изстискайте малко количество паста от тубичката (най-добре е да употребявате паста за зъби за избелване), нанесете на мръсното място и деликатно разтривайте с кръгови придвижвания със суха четка за зъби. Изплакнете пастата със салфетка или гъба, навлажнена с топла вода.

Сода за самун

 Почистване на бели маратонки

Смесете содата с вода, тъй че да се трансформира в паста. Нанесете, разтрийте с четка за зъби, оставете за малко и по-късно изплакнете със салфетка или гъба. За по-осезаем резултат при почистването на белите обувки содата може да се смесва с паста за зъби.

Оцет, сода, прахуляк за пране, 3% водороден пероксид

Смесете в следните пропорции: 2 с.л. оцет, 1 ч.л. сода, 2 с.л. прахуляк за пране, 1 с.л. пероксид. Втрийте пастата в повърхността на маратонките и оставете за 10-15 минути, след което изплакнете с вода.

Сок от лимон

Ако обувките след горните операции не са станали снежнобели, смесете 2 с.л. прясно изцеден лимонен сок със същото количество вода, намокрете салфетка и я разтрийте по повърхността, която желаете да възстановите.

Сапун за пране

 Как се почистват бели кецове и маратонки

Навлажнете сапуна, разтрийте добре с четка и обработете повърхността на маратонките. След това изплакнете щедро.

Ацетон и оцет

Смесете ацетон и оцет в равни пропорции. Навлажнете памучна забрадка или салфетка със примес от ацетон и оцет, разтъркайте повърхността на обувката. След обработка я изплакнете незабавно с вода.

Картофено нишесте и мляко

За почистването на маратонки от бяла кожа е подобаваща паста от картофено нишесте, разредена с мляко в съответствие 1:1. Нанесете компактно покритие от тази паста върху повърхността и по-късно я избършете с забрадка, навлажнена с топла вода.

Ако върху маратонките ви има мрежа, почистването би трябвало да се прави по-внимателно: не използвайте нападателни избелвания, напълнете обувките с хартиени кърпи, тъй че продуктът да не попадне вътре.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР