Съдържание:Изберете платформа за електронна търговияИзберете име на домейнПроектирайте своя онлайн

...
Съдържание:Изберете платформа за електронна търговияИзберете име на домейнПроектирайте своя онлайн
Коментари Харесай

Как да си направим онлайн магазин

Съдържание:

Изберете платформа за електронна търговияИзберете име на домейнПроектирайте своя онлайн магазинДобавете своите артикули в онлайн магазинаНастройте вариантите за заплащане и доставкаСтартирайте своя онлайн магазинНаблюдавайте и оптимизирайте своя онлайн магазин  Как да си създадем онлайн магазин ‹›  Безшумна пила за нокти за домашни любимци Препоръчано за теб:Безшумна пила за нокти за домашни любимци43.00 лева.Виж ››

Стартирането на онлайн магазин се трансформира в известен метод за бизнесмените да продават своите артикули и услуги. С възхода на електронната търговия е по-лесно отвсякога да създадете уеб страница и да започнете да продавате.

В тази публикация ще разгледаме стъпките, които би трябвало да предприемете, с цел да извършите онлайн магазин.

Изберете платформа за електронна търговия

Първата стъпка в основаването на онлайн магазин е да изберете платформа за електронна търговия. Това е софтуерът, който ще зарежда вашия онлайн магазин и ще ви разреши да управлявате инвентара си, да обработвате заплащания и да изпращате поръчки. Има доста платформи за електронна търговия, от които да избирате, като Shopify, WooCommerce и Magento. Обмислете характерностите, които предлага всяка платформа, равнището на персонализиране, от което се нуждаете, и цената.

Изберете име на домейн

Вашето име на домейн е уеб адресът, който хората ще употребяват, с цел да намерят вашия онлайн магазин. Изберете име, което е елементарно за запомняне, отразява вашата марка и е налично. Много платформи за електронна търговия оферират опция за закупуване на име на домейн посредством тяхната услуга, само че можете също да закупите име на домейн от регистратор на домейни като GoDaddy.

Проектирайте своя онлайн магазин

След като имате своята платформа за електронна търговия и име на домейн, е време да проектирате своя онлайн магазин. Вашият дизайн би трябвало да бъде образно прелъстителен и елементарен за потребление. Изберете тематика или образец, които дават отговор на вашата марка, и ги персонализирайте съгласно потребностите. Уверете се, че вашият магазин е комфортен за мобилни устройства, защото доста хора ще пазарят от своите смарт телефони и таблети.

Добавете своите артикули в онлайн магазина

 Онлайн магазин

След като дизайнът на вашия магазин е подготвен, е време да добавите продуктите си. Качете изображения на артикули, напишете описания на продуктите и задайте цени. Организирайте продуктите си в категории, с цел да улесните клиентите да намерят това, което търсят.

Настройте вариантите за заплащане и доставка

За да продавате продуктите си онлайн, би трябвало да настроите варианти за заплащане и доставка. Повечето платформи за електронна търговия оферират разнообразни варианти за заплащане, като кредитна карта и PayPal. Ще би трябвало също да настроите варианти за доставка и да изберете транспортьор. Помислете дали да не предложите безвъзмездна доставка, с цел да примамите клиентите да купуват от вашия магазин.

Стартирайте своя онлайн магазин

След като настроите своя онлайн магазин, е време да го стартирате. Уверете се, че всичко работи вярно и тествайте процеса на заплащане. Създайте проект за пускане, който включва маркетинг и промоция, с цел да уведомите хората за вашия магазин. Помислете дали да не предложите отстъпка за пускане или безвъзмездна доставка, с цел да насърчите хората да създадат първата си покупка.

Наблюдавайте и оптимизирайте своя онлайн магазин

След стартирането на вашия магазин е значимо да го наблюдавате и оптимизирате. Проследявайте продажбите си, анализирайте данните за клиентите си и правете промени, в случай че е належащо. Обмислете потреблението на маркетингови тактики като имейл маркетинг, маркетинг в обществените медии и оптимизация за търсачки, с цел да привлечете трафик към вашия магазин.

Вижте какво е кешбек уебсайт.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР