Съдържание:Да какво води свръхконсумацията на кафе? ‹›Качество без компромис:Двустенна термо

...
Съдържание:Да какво води свръхконсумацията на кафе? ‹›Качество без компромис:Двустенна термо
Коментари Харесай

До какво води свръхконсумацията на кафе

Съдържание:

Да какво води свръхконсумацията на кафе?  До какво води свръхконсумацията на кафе ‹›  Двустенна термо чаша за кафе - 270 мл Качество без компромис:Двустенна термо чаша за кафе - 270 мл14.50 лева.Виж ››

Кафето е необикновено здравословна напитка. Повечето му разновидности съдържат кофеин – вещество, което може да увеличи вашето въодушевление, метаболизъм и умствена и физическа продуктивност.

Проучванията също по този начин демонстрират, че потреблението на кафе е безвредна за множеството хора, когато се употребяват в ниски до умерени количества.

Високите дози кофеин обаче могат да имат неприятни и даже рискови странични резултати. Изследванията демонстрират, че гените имат огромно въздействие за толерантността към него. Някои могат да употребяват доста повече кофеин, в сравнение с други, без да изпитват негативни резултати. И въпреки всичко:

Да какво води свръхконсумацията на кафе?

На първо място е тревогата. Известно е, че кофеинът покачва бдителността. Той работи, като блокира резултатите на аденозина – мозъчен химикал, който ви кара да се чувствате изтощени. В същото време провокира освобождението на адреналин – хормона, обвързван с нараснала сила. При по-високи дози кофеин обаче тези резултати могат да станат по-изразени, което да докара до безпокойствие и раздразнителност.

 Свръхконсумацията на кафе

Прекаляването с кафе води и до бодърствуване. Способността на кофеина да оказва помощ на хората да останат будни е едно от най-ценените му качества. От друга страна, прекалено много кофеин може да затрудни приемането на задоволително оздравителен сън.

Проучванията са открили, че по-високият банкет на кофеин наподобява усилва времето, належащо за заспиване. Може също да понижи общото време за сън, изключително при възрастни хора, което води след себе си доста количество странични резултати.

Много хора откриват, че утринната чаша кафе оказва помощ да се раздвижат червата им. Слабителният резултат на кафето се дължи на отделянето на гастрин – хормон, който стомахът създава и който форсира интензивността в дебелото черво. Нещо повече - потвърдено е, че даже безкофеиновото кафе провокира сходен отговор.

Въпреки това самият кофеин също наподобява подтиква придвижването на червата посредством увеличение на перисталтиката. Като се има поради този резултат, не е изненадващо, че огромните дози кофеин могат да доведат до разхлабване на червата и даже до диария при някои хора.

 Кафе

Като цяло кофеинът не наподобява да усилва риска от сърдечни болести или риска от инсулт при множеството хора. Доказано е обаче, че покачва кръвното налягане в няколко изследвания заради стимулиращия резултат върху нервната система. Повишеното кръвно налягане е рисков фактор за инфаркт и инсулт, защото с времето може да повреди артериите, ограничавайки притока на кръв към сърцето и мозъка. За благополучие, резултатът на кофеина върху кръвното налягане наподобява краткотраен. Освен това наподобява, че има най-силно влияние върху хора, които не са привикнали да го употребяват.

Известно е, че кафето, чаят и другите кофеинови питиета покачват енергийните равнища. Те обаче могат да имат и противоположен резултат, като водят до отмалялост, откакто кофеинът напусне вашата система. Разбира се, в случай че продължите да пиете доста питиета с кофеин през целия ден, можете да избегнете резултата на отмалялост.

От друга страна, това може да повлияе на способността ви да спите. За да увеличите оптимално изгодите от кофеина върху силата и да избегнете повторна отмалялост, консумирайте го в умерени, а не високи дози.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР