Съд в Мианма осъди днес бившата ръководителка на правителството Аун

...
Съд в Мианма осъди днес бившата ръководителка на правителството Аун
Коментари Харесай

Хунтата осъди бившата лидерка на 4 г. затвор


Съд в Мианма осъди през днешния ден някогашната ръководителка на държавното управление Аун Сан Су Чжи на четири години затвор за подбудителство към нарушение на публичния ред и за нарушение на здравните правила, свързани с COVID-19, съобщи Франс прес, като се базира на представител на военната хунта, която ръководи Мианма, заяви Българска телеграфна агенция.

Носителката на Нобелова премия за мир, която бе свалена от власт през февруари, " бе наказана на две години затвор по силата на член 505 (b) и на две години затвор по силата на закона за битка с естествените бедствия ", съобщи пред Франс прес представителят. Бившият президент Вин Минт бе наказан на същия период, сподели още представителят, като посочи, че двамата наказани към този момент няма да бъдат вкарвани в пандиза. " Те ще бъдат изправени пред правораздаването във връзка и с други обвинявания, като за момента ще продължат да обитават там, където са ", в столицата Найпидо, сподели още представителят, без да даде спомагателни елементи.

Аун Сан Су Чжи е арестувана, откогато генералите от армията на Мианма смъкнаха държавното управление ѝ на 1 февруари и с това сложиха завършек на демократичното развиване на страната. Хунтата, която е на власт в Мианма, цели да задуши свободите, като вкара в пандиза някогашната държавна ръководителка Аун Сан Су Чжи, съобщи през днешния ден правозащитната организация " Амнести интернешънъл ". " Тежките наказания, наложени на Аун Сан Су Чжи въз основата на изфабрикувани обвинявания, са най-скорошният образец за решимостта на армията да отстрани всякаква съпротива и да задуши свободите в Мианма ", посочи неправителствената организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР