Съд в Лос Анджелис даде началото на процеса срещу бившия

...
Съд в Лос Анджелис даде началото на процеса срещу бившия
Коментари Харесай

Съдят Уайнстийн за сексуални посегателства

Съд в Лос Анджелис даде началото на процеса против някогашния киномагнат Харви Уайнстийн, упрекнат в полови закононарушения от десетки дами в киноиндустрията, написа Агенция Франс Прес. На Уайнстийн публично бяха повдигнати първите две обвинявания – в обезчестяване и полово посягане против две дами в Лос Анджелис през 2013 година

Очаква се броят на обвиняванията да нарасне, като над 80 дами споделиха през 2019 година, че са били атакувани или изнасилени от някогашния притежател на едно от най-големите киностудиа в Холивуд.

Харви Уайнстийн се разгласи за почтен. Той упорства, че в никакъв случай не е правил секс с дами без тяхното единодушие.

Делото занапред стартира, като се чака огромна борба сред обвинители и бранители за това кои да бъдат определени за правосъдни заседатели.

Правни специалисти допускат, че процесът ще отнеме към два месеца. Най-тежките обвинявания против Уайнстийн са за обезчестяване с предварителна подготовка и гонене на жертвата.

Най-тежката присъда за такова закононарушение е 28 години затвор.

Делото в Лос Анджелис е настрана от процеса против Уайнстийн в Ню Йорк, където също го съдят за обезчестяване и полово посягане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР