Събраните средства са хиляда лева от благотворителен търг на палачинкови

...
Събраните средства са хиляда лева от благотворителен търг на палачинкови
Коментари Харесай

На търг: Над 300 лева за торта в Търговищко

Събраните средства са хиляда лв. от благотворителен търг на палачинкови изкушения в търговищкото село Мировец. Търгът бе част от програмата на третия Празник на палачинката, описа Валя Дамянова, която е уредник на самодейността. Тя събра в събота стотици хора в обитаемото място. 

Парите от търга ще бъдат употребявани за дотъкмяване на съградения с дарения на локални поданици и други благодетели параклис „ Св. Иван Рилски “ в селото.

Градежът на черквата стартира през 2018 година След няколко години на спомоществователство и строителни действия, параклисът е подготвен. Предстои регистрация в Епархията и закупуване на църковна утвар и икони.

На търг бяха разиграни кулинарни изкушения, спечелили първите места в конкурс, разгласен от уредниците. Разпределени в категории – сладки и солени палачинкови изкушения, те бяха оценени от жури.

Най-скъпо продадена е палачинкова торта , дело на Анета Кирчева – читалищен секретар в село Пробуда. Тортата е изплатена за 325 лв., показа Валя Дамянова.

„ Радостна съм, че празникът се разраства с всяка година. Имаше доста хора, които имат своите упования. За идната година ние ще се опитаме да ги покрием “, добави Валя Дамянова.

Празникът на палачинката се организира в селото от 2018 година Той е част от самодейностите за обичайния общ брой на обитаемото място, който се организира всяка първа събота на ноември. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР