Събрани в една стая приятели или непознати влизат в зададените

...
Събрани в една стая приятели или непознати влизат в зададените
Коментари Харесай

Ролевите игри се превръщат в процъфтяваща индустрия

Събрани в една стая другари или непознати влизат в заложените им от играта функции – това е едно от новите занимания за младите китайци.

Според статистики за интервала 2020 г.- 2021 година на китайската компания „ Мейтуан “ пазарът на ролевите игри е достигнал 15,42 милиарда юана с 9,41 милиони консуматори. Защо пространството за този тип развлечение е толкоз огромно? Данните демонстрират, че основните участници в игрите са младежи на възраст сред 20-35 години, а междинната сума, която заплаща един консуматор в Пекин, да вземем за пример е 104 юана, оповестява радио „ Китай “.

Интересен метод за другарство в действителния свят

Родените след 90-те и след 2000-та година употребяват най-вече интернет пространството за връзка и шерване на усещания. Виртуалните прекарвания по време на онлайн игри и общественото взаимоотношение провокират в тях несъмнено възприятие на задоволство. Но на онлайн дейностите им липсва това прелестно преживяване от общуването с действителни хора. Ролевите игри обаче се нуждаят от действителен допир с хора и изискват фактически взаимоотношение най-малко сред 4 души. В игрите с детективски сюжети да вземем за пример играчите би трябвало бързо да влязат в функциите си. Потапянето в облика е завладяващо прекарване, което доставя огромно наслаждение на потребителите.

Текстовете към игрите са мощно прочувствени, без значение дали става въпрос за семейство, другарство или обич. Те доста бързо разсънват мощни усеща в участниците. Дори и да са изцяло непознати, откакто завърши играта те не престават да беседват в другарска атмосфера. Играчите би трябвало да се слеят с героя. При бързото прочитане на сюжета те незабавно схващат комплицираната история и вътрешния монолог на всеки воин в историята. Изпълнението на заложените задания ги потапя е един друг живот и разсънва актьорските умения в тях. Те краткотрайно не помнят за проблемите, за напрежението в учебно заведение или работата, и заживяват в един успореден свят.

Ролевите игри имат и още едно преимущество. Почти всеки воин в тях е незаменима част от сюжета. Добрият водещ може да накара напълно непознати хора да стигнат до финала и даже да се освободят от обществения боязън.

Ролевите игри се трансформират в известен туристически артикул

В Становището за поощряване на висококачественото развиване на цифровата културна промишленост, оповестено неотдавна от китайското Министерство на културата и туризма, ясно се показва, че се дава приоритет на разработките на „ потапящи преживявания “. В него се оферират и насоки за използването на виртуалната действителност и други технологии в региона на културата, както и поддръжка към културното завещание, живописните места и други Това обезпечава политическа поддръжка за възхода на този нов вид бизнес формат.

През последните години доста туристически дестинации, хотели и курорти започнаха интензивно да развиват тази промишленост и да прибавят ролевите игри към заниманията за туристите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР